teisipäev, 21. juuli 2009

Tervislik forellisupp

Vahel ostan terve roogitud forelli, mille filee kas grillin või küpsetan ahjus. Pea, rasvasemad küljeosad ning luu ümber oleva liha keedan supipuljongiks, tavaliselt jätan supi sisse ka veidi fileed, millest lõigun kuubikud. Ausalt öeldes on see päris ebameeldiv tegevus, aga sel viisil saab puhast kalasuppi ning olen seda katsumust siiski harva nõus ette võtma.

Vaja läheb (kolmele):
forelli supikogu
jupp forelli fileed
soola
2 loorberilehte
musta terapipart
vett
2 kartulit
2 porgandit
1 naeris
1 porru
1 väike punane paprika
2 varssellerit
tilli
peterselli

Kõigepealt siis kõige hirmsam osa supikeetmisest - pesin kala supikogu ja panin selle potti külma vette; lasin keema ning korjasin pidevalt pealt vahtu ära. Lisasin loorberilehed, soola ja musta terapipra ning jätsin tasasele tulele umbes tunniks ajaks podisema, kalapuljong muutus keedes selgeks. Lõikusin puljongi keemise ajal kartulid, porgandid, naeri, porru, varsselleri ja paprika. Kurnasin puljongi läbi peene sõela uude potti ning panin tagasi tulele - lisasin algul tükeldatud porgandid, naeri ja selleri, värsked juurviljad ei vaja pikka keetmist, peagi lisasin ka kartuli ning filee küljest lõigutud forellikuubikud. Otsisin keedetud supikogust veel söödavaid palukesi ning panin needki supi sisse. Viimasena läksid potti porru, paprika ja petersell. Suppi kaussi tõstes lisasin ka värsket lõigutud tilli. Supiga, nii nagu mul ikka, valmistamisprotsess eriti positiivset emotsiooni ei anna, kalapuljongilt vahu eemaldamine pole just eriti meeli ergastav tegevus, kuid enda valmistatud supid mulle üldiselt maitsevad. Anee sööks suppi kindlasti veel tihemini, kui ma ainult seda sagedamini keedaks, tal on supid kindlasti ühed lemmiktoitudest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar