pühapäev, 30. august 2009

Täidetud spagetikõrvitsad

Ei, ma ei täida kõrvitsaid spagettidega :) Noarootsis kasvatab üks tädi heledaid suvikõrvitsaid, mille nimeks ta väidab olevat spagetikõrvitsad. Nimi "spagetikõrvits" tulevat selle kõrvitsa sisust, mis ahjus küpsedes muutub spagette meenutavaks. Tundus kummaline… Googeldasin ning sain teada, et tõesti eksisteerib sellise nimega liik suvikõrvitsaid, väliselt ei oskaks õrna roheka tooniga valgest suvikõrvitsast midagi eripärast oodata. Esimest korda saingi maitsta neid spagetikõrvitsaid Noarootsis Renee ema poolt valmistatutena; nii väga maitsesid. Sain endalgi kaks spagetikõrvitsat koju kaasa ning otsustasin need valmistada just sarnasel viisil, nagu neid saanud olin, lisasin küll täidisesse enda korjatud kukeseened.


Vaja läheb (neljale):
2 spagetikõrvitsat
võid
oliivõli
4 tomatit
3 küüslaguküünt
pool peotäit peterselli
soola
kukeseeni
rasvast juustu


Lõikasin spagetikõrvitsad pikuti pooleks ning võtsin lusikaga seemneosa seest välja, määrisin pealt veidi oliivõliga. Nõgususse panin mõned viilud võid, tükeldatud küüslauguküüned, hakitud peterselli, puistasin soola ning kergelt praetud kukeseened. Sisse peitsin ka veidi juustu. Kõige selle peale panin poolekslõigatud tomatid (lõikepind allapoole) ning küpsetasin 200 kraadiga umbes 45-50 minutit. Veidi enne valmimist panin peale veel mõned viilud juustu. Küpse spagetikõrvitsa sisu meenutas tõesti pikki spagette, nii et nad on ikka oma nime väärilised. Mulle maitsesid spagetikõrvitsad täidetuna isegi rohkem kui tavalised suvikõrvitsad, nende "liha" on kuidagi tugevakoelisem ja mõnusam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar