esmaspäev, 10. august 2009

Kartulivorm ürtide ja juustuga

Värsketest eestimaistest kartulitest valmiv vormiroog on vaatamata liha mittelisamisele nauditav ja mõnus kõhutäis, kartulivormile annavad põneva maitsenüansi ürdid ja juust.

Vaja läheb (5-6-le):
1 kg kartuleid
3 porgandit
3 küüslauguküünt
kimp värsket tüümiani
oreganot
1 puljongikuubik
meresoola
Nopri talujuustu
1 dl 35% rõõska koort
4 dl piima

Pese ja vajadusel koori kartulid; värskeid õrna koorega kartuleid võib pestes lihtsat ka harjaga nühkida, eemaldades lahtise koore. Viiluta kartulist õhukesed rattad; köögikombaini abiga võtab see vaid paar minutit. Koori ja riivi porgand jämeda riiviga; riivi ka juust ning tükelda küüslauk. Laota pooled kartulilaastud ahjuvormi põhja, puista vahele riivitud porgand ja - juust, küüslauk, oregano ning laota värsked tüümianioksad. Tüümianivarred on ka läbi küpsetades väga jäigad ning süüa ei kõlba, need võib toidu valmides kartulite vahelt välja tõmmata, maitset andvad lehekesed jäävad ilusti vormi sisse. Näpi puljongikuubik peenikeseks puruks ning puista kartulivormi vahele, ökoloogilised puljongikuubikud ei sisalda maitsetugevdajaid ega muid toidu lisaaineid - neid võib julgelt kasutada. Laota peale teine pool kartulilaaste, vajadusel lisa soola ning kalla üle piima ja vahukoorega. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

2 kommentaari:

  1. See on meie meespere üks suuri lemmikuid. Ka väikesele poisiklutile maitseb, tänu tüümianile, mis annab lapse hinnangul vormile pitsamaitse :) Valmistada ka imelihtne. Soovitan julgelt proovida!

    VastaKustuta
  2. See on tõesti väga maitsev kartuliroog. Just tüümian ja see Nopri talujuust teevad selle väga maisvaks. Meespere soovis midagi lihataolist ka juurde ja praadisin pannil 150 grammi peekonit üheks kihiks veel lisaks. Soovitan samuti kõigil kartulivormisõpradel proovida!

    VastaKustuta