reede, 14. august 2009

Kabatšokirattad

Ma ei teagi, kas suurekskasvanud suvikõrvitsaid nimetatakse kabatšokkideks või on kabatšokid mõni suvikõrvitsa eriliik, aga igatahes seda suurt ja jämedat versiooni ei sobi kasutada enam neis toitudes, kus kasutatakse väikeseid suvikõrvitsaid. Suuri suvikõrvitsaid (kabatšokke) meeldib mulle täita hea ja paremaga kas laevukestena või neist rattaid lõigates. Sel korral tegin rattad ning neile peale hakklihatäidise.

Vaja läheb (kolmele):
1 keskmine kabatšokk
oliiviõli
250 g veisehakkliha
ca 70 g päikesekuivatatud tomateid
3 küüslauguküünt
1 sibul
2 porgandit
peotäis peterselli
juustu

Koorisin kabatšoki ning lõikasin sellest umbes 1 cm paksused rattad. Määrisin rattad pealt oliiviõliga ning panin 200 kraadiga ahju eelküpsema, samal ajal valmistasin täidise. Praadisin oliiviõlis kergelt väherasvase veisehakkliha, lisasin tükeldatud sibula, küüslaugu, riivitud porgandi, peterselli ja päikesekuivatatud tomatid. Tõstsin hakklihasegust suvikõrvitsaratastele mütsid ning panin veel umbes veerand tunniks ahju. Veidi enne valmimist panin suvikõrvitsatele peale sulama ülimaitsvat Rootsi juustu Prästosti, mis on 24-kuulise valmimisajaga soolane, parmesani-laadne, kuid veidi pehmem juust. Suviselt maitsev toit!

3 kommentaari:

  1. Saingi sinu blogist hea idee, mida super-size suvikõrvitsatega peale hakata, mis neist nunnunäituse jaoks ikka hoida :).

    VastaKustuta
  2. minu kõige lihtsam lemmiktoit käib nii: lõikan u 1 cm rattad kabatšokist (ei koori), kastan korraks munaga ja siis pannile. Peale soola ja pipart. Terv Triin

    VastaKustuta
  3. Triin: mulle vanaema tegi ka sellisel viisil suvikõrvitsaid, täitsa head olid.

    VastaKustuta