esmaspäev, 2. november 2009

Sügisesalat

Kui kevadisel ajal toituks ma lausa igapäevaselt salatitest, siis suveajal, mil kõikvõimalikku salatikraami kasvab ka Eestimaal, ei tundnud ma paradoksaalsel kombel salatite vastu enam erilist huvi. Tõenõoliselt on see seletatav sellega, et organism saab suvel, mil Eestis kasvab kõikvõimalikke marju ja värskeid aedvilju nii palju, vitamiine just neist allikatest. Tundub, et viimasel ajal olen aga läinud üle talvisele toitumisrežiimile - enam ei isuta suvised toidud nagu mozzrella ja basiilikuga tomatid, värske lillkapsas või suvikõrvitsaroad. Toitude kõrvale tahaks taas toorsalateid nosida, aga miks mitte süüa salatit ka põhiroana, täiendades seda mõne juustu, liha ja/või krutoonidega.


Vaja läheb:
peotäis rukolat
pool paprikat
1 lühike kurk
1/4 granaatõuna seemneid
peotäis heledaid viinamarju
pistaatsia pähkleid
mandliõli
sidrunimahla
1 tl rafineerimata roosuhkrut

Panin kausipõhja rukolalehed, lõikasin paprika õhukesteks viiludeks ning koorisin ja viilutasin ka kurgi. Koorisin granaatõuna ning nokkisin ühest veerandist välja seemned, lõikasin viinamarjad pooleks ning koorisin pistaatsia pähklid. Ladusin kõik komponendid kaussi eraldi kihtidena. Kastmeks segasin mandliõli, sidrunimahla ja suhkru ning kallasin salatile. Nii lihtne see ongi ja maitseb suurepäraselt, andes organismile rohkesti vitamiine. Mäletate - ikka 5 erinevat värvi puu- ja köögivilja päevas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar