reede, 27. november 2009

Singipizza

See on nüüd väga operatiivne postitus, mul pole pizza veel isegi jahtuda jõudnud. Aga tulin selle pizzaga tervitama oma õde, kes istub näljasena loengus ja ootab, millal ma talle juba süüa toon (sõidame õhtul koos maale). See pizza sündis tegelikult juhuslikult; hakkasin valmistama kukeseene-suvikõrvitsapizzat, kuid teades, et Renee kukeseentest eriti lugu ei pea, mõtlesin pool pizzat veidi meestele sobilikumaks muuta ning teha see hoopis singiga. Lisaks singile veidi suvikõrvitsat, paprikat ja sinihallitusjuustu. Maitsesin seda isegi ning tundus üllatavalt hea. Nii et Kaisa - paari tunni pärast pakin kaasa nii kukeseene- kui singipizza.


Tainas:
10 g pärmi
1 dl käesooja vett
0,5 tl meresoola
0,5 tl tüümiani
2 spl oliivõli
200 g nisujahu

Kate:
ca 300 g sinki (soovitavalt ilma lisaaineteta)
2 väikest suvikõrvitsat
1 punane paprika
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
ca 70 g sinihallitusjuustu
ca 70 g Saaremaa juustu
meresoola

Esmalt valmistasin pizzataina - lahustasin pärm käesoojas vees, segasin sellele hulka oliivõli ja soola ning viimasena nisujahu. Sõtkusin taina ja lasin 1,5 h kerkida. Praadisin singitükid (sink pärit Nõmme turult, sealt saab ilma lisaaineteta) ja tükeldatud sibula, viilutasin õhukeselt paprika ning koorisin suvikõrvitsast juurviljakoorijaga õhukesi laaste (seemnetega südamiku jätsin järgi). Kerkinud taina sõtkusin uuesti läbi ning rullisin laiaks. Määrisin rullitud taina pealt oliivõliga, puistasin peale purustatud küüslauku, praetud singi ja sibula ning laotasin laiali suvikõrvitsa- ja paprikalaastud. Puistasin peale veidi soola ja laotasin sinihallitusjuustu (tuleb arvestada, et see on juba soolane). Küpsetasin 200-kraadises ahjus ca 25 minutit ning viimaks laotasin peale ka riivitud Saaremaa juustu ja lasin sellel ahjus sulada.

1 kommentaar:

  1. oi kurja, mina ja mu tühi kõht ei jõua ära oodata!
    Juba hommikust peale unistan su koogist ja nüüd on veel üks eriti maitsev asi, mida oodata.
    Loen kannatamatult tunde ja minuteid.

    VastaKustuta