neljapäev, 17. detsember 2015

Kookostrühvlid nagu Bounty šokolaad

Mulle jäi ühe rootslase blogist (Söta saker) silma isetehtud Bounty šokolaad. Bounty on üks neist šokolaadidest, mis meenutab mulle 1990-te alguse lapsepõlve, vaba maailma võlusid ja sellega kaasnevaid välismaa šokolaade nagu Snickers, Mars, Twix ja Bounty. Aga nagu rootslase blogist lugesin, jääb ka tema jaoks Bounty vaimustus samasse perioodi. Vaevalt tänapäeva lapsed seda vaimustust jagavad, kuigi see šokolaad on ka praegu poelettidel.

Millegipärast kõnetas mind see kodutehtud Bounty uuesti, kui seda meelde tuletati. Kookos maitseb mulle igal kujul. Kogused timmisin ise ja algselt retseptis olnud piimašokolaadi asemel kasutasin 56%-list mõrušokolaadi. Vormisin neist hoopis ümmargused pallikesed ja tegin sellised ühe-ampsu trühvlid. Maitsesid tõesti nagu Bounty.

Vaja läheb (15 tk):
100 g kookoshelbeid
100 g kondenspiima
100 g 56%-list mõrušokolaadi

Mõõda kaussi võrdne kogus kookoshelbeid ja kondenspiima. Sega mass ühtlaselt kleepuvaks ning aseta vähemalt tunniks külmkappi. Veereta jahutatud kookosmassist pallikesed. Sulata šokolaad vesivannil ning kasta kookospallid kahe lusika abil šokolaadi sisse (korraga pane šokolaadi sisse vaid 2-3 palli, et need sulama ja lagunema ei hakkaks). Pane trühvlid fooliumiga kaetud pinnale tahenema ning puista trühvlite peale kookoshelbeid. Säilita trühvleid külmkapis.

2 kommentaari: