teisipäev, 20. oktoober 2015

Röstitud peet kinoa ja feta juustuga

Vahel tundub pärast nädalavahetust, et tahaks midagi kergemat, midagi ilma lihata ja väherasvast. Mõte liigub köögiviljade peale.

Meie aias on juurviljad veel peenras, et need püsiks kauem krõmpsud ja värsked. Lippan õue ja toon ühe jääkülma peedi, et see ahjus ära röstida. Plaanin teha röstitud peeti, millele lisan kinoad ja feta juustu. Kuna sellest valmib külm toit, mille peal on õlikaste, käsitlen seda salatina.


Vaja läheb (2-le):
2 keskmist peeti
ca 50 g kinoad (kuivaine kaal)
ca 50-70 g feta juustu
värsket pune
oliiviõli
palsamiäädikat või “Naršarab” granaatõunakontsentraati
meresoola (helvestena)
värskelt jahvatatud musta pipart

Lõika peedist õhukesed viilud, piserda peale oliiviõli ning puista peediviiludele soolahelbeid. Rösti peete 160-kraadises ahjus ca pool tundi. Jahuta peediviilud.

Keeda kinoa vähese veega ja jäta kinoa al dente. Kinoa kõvadus varieerub ning sellest sõltub ka keetmisaeg. On oluline, et salati jaoks jääks kinoa kindlasti al dente ehk seda ei tohi liiga pehmeks keeta. Reeglina on punane kinoa kõvem ja vajab pikemat keemiseaega, kuid vahel on ka kollane kinoa üsna kõva (äkki on erinevad sordid, kuigi näevad välja samasugused). Silma järgi on toorel kujul raske hinnata, kaua kinoa keetmiseks aega kulub, seega tasub kinoad aeg-ajalt maitsta. Jahuta keedetud kinoa.

Tõsta taldrikule röstitud peediviilud, kinoa ja feta juust. Puista peale väikeseid pune lehekesi ning jahvata musta pipart. Nirista salatile ka oliiviõli ning palsamiäädikat (või “Naršarab” granaatõunakontsentraati).

1 kommentaar:

  1. Suurepärane retsept. Peet ja kitsejuust on maitsete köögis justkui kokku loodud. Meile lisasime äädika asemel omatehtud balsamicokastet, mis andis väikese maguse nüansi veel juurde. Super! Aitähh!

    VastaKustuta