Kui siin blogis ringi vaadata, on näha, et kunagi tegelesin ma küpsetamisega oluliselt rohkem. Praegu aga küpsetan midagi magusat väga harva ning kui, siis peab see olema tõesti tervislik. Uskuge, see mõjub kehakaalule (ja laiemalt tervisele) ainult positiivselt.
Magusa söömine on minu jaoks väga südamelähedane teema. Õigemini küll see, kuidas saaks magusat, eelkõige just suhkrut, vähem süüa. Ma jälgin ja valin väga, millist magusat ma ise söön ja suunan ka oma lapsi. Õnneks ei isuta mind koogid ega tordid absoluutselt ning ma ei pea neist tahtejõuga eemale hoidma. Küll aga maitsevad mulle šokolaad ja vahel ka küpsised.
Ise küpsiseid tehes saab tooraine kujundada võimalikult tervislikuks – alates sellest, et kogu tooraine on mahe kuni erinevate rasvade ja suhkrute valikuni välja. Neis kookosküpsistes pole näiteks ühtegi jahu kasutatud. Magusainena lisasin kookosküpsistesse kookossuhkrut, aga kui seda parajasti kodus pole, võib selle asendada ka roosuhkruga. Kaalusin ka kookosrasva kasutamist, kuid mulle meeldib küpsistes just või maitse.
Küpsised on pea alati palju lihtsamini ja kiiremini valmivad kui igasugused koogid. Need kookosküpsised on kohe eriti lihtsad, kuna toorained tuleb vaid kokku segada, ahjuplaadile tõsta ja 10ks minutiks ahju pista.
Vaja läheb (25 tk):
1 muna
30 g (kookose)suhkrut
120 g kookoshelbeid
40 g võid
Klopi muna koos suhkruga lahti (päris vahule ajada pole vaja). Lisa kookoshelbed ning sega läbi. Viimasena sega massi sisse toasoe või ning sega tainas ühtlaseks. Tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pätsikesed ning küpseta küpsiseid 180-kraadises ahjus 10 minutit.
Fotodel oleva Iittala Kastehelmi sarja sain kingituseks Iittalalt. See armas vaakumkaanega purk on eriti hea just küpsiste lühiajalisel hoiustamisel, kuna küpsised kipuvad muidu laual seistes endasse õhuniiskust imama ja pehmeks minema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar