Besee küpsetamise
võtan ette ainult ja üksnes seetõttu, kuna teistest toitudest jääb aeg-ajalt
munavalgeid üle. Mina ise ülimagusate munavalgeküpsetiste nagu makroonide ega
Pavlova asutajate klubisse ei kuulu, aga lastele maitseb besee igal kujul.
Mulle teeb loomulikult muret, et nad saavad beseed süües hirmuäratava koguse
suhkrut. Suhkrukogus, mis nelja munavalge kohta enamikes retseptides kohata
võib, on valdavalt 200 g ringis või veel rohkemgi. Vähese suhkruga ei pidavat
besee tekstuur õige jääma. Ma seadsin selle väite kahtluse alla ning proovisin
küpsetada beseed nii, et munavalgete ja suhkru grammiline kogus oleks sama. Mul
olid M suuruses munad ning neli munavalget kaalus 135 g; sama koguse lisasin ka
suhkrut. Lisasin ka suure koguse mandlilaaste ning beseeküpsised õnnestusid
ideaalselt. Ja olid ootuspäraselt vähem magusad. Maisitärklis ja veiniäädikas
on lisatud põhjusel, et küpsised jääks seest veidi nätsked; kui tahad täiesti
krõbedat beseed, ära neid lisa.
Vaja läheb:
135 g munavalgeid
(4 tk)
135 g
peeneteralist suhkrut
65 g mandlilaaste
1 tl maistärklist
0,5 tl valge
veini äädikat
Vahusta
munavalged suhkruga ühtlaseks ja venivaks vahuks. Sega nüüd juba käsitsi vahustantud
munavalgete hulka mandlilaastud, maisitärklis ja valge veini äädikas. Tõsta
teelusikaga ahjuplaadile väikesed tupsukesed. Küpseta beseeküpsiseid
100-kraadises pöördõhuga ahjus 1 h 30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar