esmaspäev, 6. oktoober 2014

Vähese suhkru ja mandlilaastudega beseeküpsised

Besee küpsetamise võtan ette ainult ja üksnes seetõttu, kuna teistest toitudest jääb aeg-ajalt munavalgeid üle. Mina ise ülimagusate munavalgeküpsetiste nagu makroonide ega Pavlova asutajate klubisse ei kuulu, aga lastele maitseb besee igal kujul. Mulle teeb loomulikult muret, et nad saavad beseed süües hirmuäratava koguse suhkrut. Suhkrukogus, mis nelja munavalge kohta enamikes retseptides kohata võib, on valdavalt 200 g ringis või veel rohkemgi. Vähese suhkruga ei pidavat besee tekstuur õige jääma. Ma seadsin selle väite kahtluse alla ning proovisin küpsetada beseed nii, et munavalgete ja suhkru grammiline kogus oleks sama. Mul olid M suuruses munad ning neli munavalget kaalus 135 g; sama koguse lisasin ka suhkrut. Lisasin ka suure koguse mandlilaaste ning beseeküpsised õnnestusid ideaalselt. Ja olid ootuspäraselt vähem magusad. Maisitärklis ja veiniäädikas on lisatud põhjusel, et küpsised jääks seest veidi nätsked; kui tahad täiesti krõbedat beseed, ära neid lisa.


Vaja läheb:
135 g munavalgeid (4 tk)
135 g peeneteralist suhkrut
65 g mandlilaaste
1 tl maistärklist
0,5 tl valge veini äädikat


Vahusta munavalged suhkruga ühtlaseks ja venivaks vahuks. Sega nüüd juba käsitsi vahustantud munavalgete hulka mandlilaastud, maisitärklis ja valge veini äädikas. Tõsta teelusikaga ahjuplaadile väikesed tupsukesed. Küpseta beseeküpsiseid 100-kraadises pöördõhuga ahjus 1 h 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar