esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Prosciutto singiga kanarind koos värske pomelosalatiga

Ühildasin kaks retsepti - Jamie Oliver prosciutto singiga kanarinna (raamatust Jamie Kokakool) ja enda hooajalise salati üheks toidukorraks. Olen seda Jamie retsepti kasutanud juba mitmel korral; sel korral tegin ka foto ja panin retseptid kirja, kuna tegu on ikkagi ühe väga maitsva toiduga, mis väärib levitamist (mäletate - seda ma ju Jamile lubasin:)) Kellele kanarind muidu liialt kuiv ja igav liha tundub, siis prosciutto sink ja parmesan muudavad selle mahlaseks ja omanäoliseks. Toorainete poolest võib seda tegelikult ju Itaalia kanarinnaks nimetada... Prosciutto sink ehk Parma sink on oma olemuselt toorsink, mis serveeritakse alati paberõhukeste viiludena. Täpsemalt saad prosciutot kohta lugeda siit. Eesti tootjad teevad ka toorsuitsusinke, kuid need pakendatud viilud on minu vaatluse põhjal tundunud hirmuäratavalt paksud. Tõeline prosciutto aga on tõesti sama õhuke kui A4 paberileht. Hispaanias on prosciutto analoog jamón serrano - sellest aga juba järgnevates postitustes - sain selle singiga äsja Tenerifel tuttavaks.


Vaja läheb:
punt rukola salatit
2-3 viilu pomelot
2 tomatit
1 avokaado
pool paprikat
seesamiseemneid

Salatikaste:
3 spl kreekapähkli õli
1 spl sidrunimahla
1 tl Worchesteri kastet
1 tl rafineerimata roosuhkrut
purustatud musta pipart

Prosciutto singiga kanarind:
2 kana rinnaliha (broilerifileed)
0,5 sidruni koor
punt värsket (!) tüümiani
30 g parmesani
meresoola
purustatud musta pipart
6 viilu prosciutto sinki
murulauku


Valmista esmalt salat - laota kaussi suur peotäis rukolat, rebi pomelo sektoriteks ja urgitse selle seest välja ilma nahata viljaliha ning puista pomelotükid salatile. Lõika ka tomat sektoriteks ja paprika ribadeks ning lao salatile. Avokaado parim ja kiireim puhastusviis on lõigata see pooleks, lüüa nuga avokaado kivisse ja keerata kivi välja, seejärel teha nii horisontaalsed kui vertikaalsed lõiked mõlemas avokaadopoolikus ja urgitseda sisu teelusikaga koorest välja - nii on avokaado valmis tükeldatuna salatisse minema. Sega valmis salatikaste - kreekapähkli õli, sidrunimahl, Worchesteri kaste ja suhkur. Vala kaste salatile vahetult enne kanafilee valmimist, puista salatile seesamiseemneid ning purusta peale musta pipart.

Tee kanarindade alumisele küljele risti-rästi sisselõiked ja tambi kana rinnaliha või nagu seda poelettidel nimetatakse - broilerifilee (kui täpne olla, siis tegu pole siiski linnu fileega) õhukeseks. Riivi parmesan ja sidruni koor peene riiviga ning haki tüümian. Jamie kasutab oma retseptides suhteliselt väikese koguse ürte, selles retseptis oli kirjas vaid 2 oksa värsket tüümiani, mina lõikasin oma 10 oksa (oksad olid küll lühikesed). Puista lõikelauale veidi soola (veidi, sest prosciutto ise on väga soolane), purusta musta pipart ja laota laiali tüümian. Vajuta kana rinnaliha mõlema poolega lõikelaual olevatesse maitsetesse, et need kinnituks kana külge. Puista kana rinnaliha ühele küljele riivitud sidruni koort ja riivitud pamesani ning kata see kolme prosciutto viiluga. Aja pann kuumaks, pane sinna oliivõli ning tõsta kana rinnalihad prosciutto sink allpool pannile. Prae kana rinnalihasid mõlemalt poolt ca 3-5 minutit; jälgi, et kana ei jääks seest roosa. Tõsta valmis kanafileed salatile, puista peale hakitud murulauku ning lase hea maitsta.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta