neljapäev, 8. märts 2018

Troopiline smuuti

Vahelduseks kodumaistest marjadest smuutidele viskan vahel blenderisse troopilised viljad. Üks lemmikuid smuutisid sai avastatud Tais, kus mulle hakkas eriliselt meeldima mango ja granadilli kooslus, viimane annab smuutile omapäraselt värske ja särtsaka maitsenüansi. Seal lisatakse puuviljasmuutidele ka suur kogus jääd ning lisaks suhkrusiirupit ja soola, mis intensiivistavad maitset.

Päris sellisel jäisel kujul smuutit ma praegu siin lumises Eestis ette ei kujuta, samuti ei kasuta ma puhtalt tervislikel põhjustel kodustes smuutides lisatud suhkruid. Looduslikku magusust annab banaan, samuti lisab see tihedamat tekstuuri. Kuigi ei mangod ega granadillid pole siin nii magusad kui nad on oma kasvukohtades, tunduvad mulle smuutid imekombel piisavalt magusad.


Ühele:
pool mangot (ca 150-170 g)
ühe apelsini mahl
1 granadill
1 väiksem banaan

Koori banaan ja mango ning pane blenderisse. Lõika granadill pooleks ning kaabi lusikaga viljaliha (koos seemnetega) blenderisse, pressi ühest apelsinist mahl ning vala ka see blenderisse. Vurista valmis smuuti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar