teisipäev, 12. juuli 2011

Baklažaanivorm tomati ja mozzarellaga

Baklažaanid on praegusel ajal nii pringid ja õiges küpsusastmes, et kohe kutsuvad ostma. Ühte jahedamasse suvepäeva sobib hästi baklažaanivorm, mis küpsetatud rõõsas koores. Et baklažaanist õiget mõnu tunda, peab see olema hästi läbi küpsetatud. Seega praadisin ka vormi sisse minevad baklažaanid enne õlis läbi. Kes suveajal kaloreid kardab, peaks seda toitu pisut pelgama, kuid need, kes seda vormi söönud, lakuvad hiljem pannigi puhtaks ja teevad nende maitsete lummuses sama toitu peagi uuesti.

Vaja läheb (3-4-le):
2 baklažaani
rohkelt praadimisõli
meresoola
purustatud musta pipart
250 g purustatud tomateid
2-3 küüslauguküünt
värsket koriandrit, peterselli ja/või basiilikut
125 g mozzarella juustu
ca 150 ml rõõska koort (mida rasvasem, seda maitsvam)
peale puistamiseks pecorino või parmesani juustu

Viiluta baklažaanid pikkupidi ca 0,5 cm paksusteks viiludeks. Prae viilusid mõlemalt poolt rohkes õlis, kuni need muutuvad kergelt vetruvaks. Kuumuta pannil purustatud tomatid, lisa hakitud küüslauk ja värsked ürdid. Lao pooled praetud baklažaaniviilud ahjuvormi põhja, maitsesta soola ja pipraga ning kalla peale kuumutatud tomatipasta. Viiluta mozzarella juust ja puista samuti vormi vahele. Lao peale järgmine kiht baklažaaniviile, maitsesta soola ja pipraga (kui on väiksem vorm, võid panna ka kolm kihti baklažaane ja kaks kihti tomatipastat). Kalla peale rõõsk koor ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit. Veidi enne välja võtmist puista vormi pealmisele kihile veel pecorino või parmesani juustu.

4 kommentaari:

  1. Muidu oli väga maitsev, aga natuke liiga rasvane. Õli ujus taldrikul....tegin äkki midagi valesti?

    VastaKustuta
  2. Äkki olid Sul väiksemad baklažaanid kui mul ja seetõttu tekkis üleliigset rasva.

    VastaKustuta
  3. Proovisin, väga suupärane roog, eriti kui on hästi maitsestatud! Soovitan! :)
    "Õliprobleemi" lahendasin malmpanniga, mis ei lase (pannil) õlil jahtuda ja siis ei tõmba baklažaanid seda ka sisse..

    VastaKustuta