kolmapäev, 5. jaanuar 2011

Rummi-rosina jäätis


Rummi-rosina jäätis, minu vana hea lemmik - tehtud parimatest komponentidest ja maitseb nagu üks õige hea jäätis. Süüa, kui lapsed juba magavad.

Vaja läheb:
200 ml 35%-st rõõska koort
200 - 300 ml piima
3 munakollast
80 g rafineerimata roosuhkrut
pool vaniljekauna
peotäis rosinaid
heledat rummi

Leota rosinaid rummis. Hea oleks, kui rosinad seisaksid rummi sees vähemalt öö otsa, siis need paisuvad ja alkohol imendub rosinatesse. Valmista jäätisesegu. Klopi munakollased suhkruga segamini. Kuumuta potis piim ja koor umbes 75-80-kraadini ning lisa vaniljekaun (ära keema lase, siis ei teki kooresegule nahka). Nirista kuum kooresegu munakollaste hulka ning sega pidevalt vispliga - jälgi, et segu tükki ei läheks. Kui keegi salmonellat kardab, siis selle temperatuuriga on salmonellabakter juba hävitatud. Kuumuta ja sega jäätisesegu madalal kuumusel, kuni see veidi pakseneb. Jäta vaniljekaun sisse, kuni jäätisesegu on maha jahtunud, sellest imendub mõnusat vaniljemaitset. Pane külm jäätisesegu jäätisemasinasse ja lase jäätisel kuju võtta. Lõpu poole lisa rummi sees leotatud rosinad.

1 kommentaar:

  1. Pole kahjuks jäätisemasinat. Seega jääb vist see retsept proovimata.

    VastaKustuta