neljapäev, 18. märts 2010

Saage tuttavaks - minu head sõbrad brokoli ja parmesan

Ma päris seda ei julgeks väita, et parmesan teeb kõik toidud heaks, aga mulle tundub, et ikka väga palju toite saab palju maitsvamaks, kui neile parmesani lisada. Jah, pean tunnistama, et ma olen täielik paremsani-sõltlane, ma sööks seda juustu vist iga päev ja puistaks enamus toitude peale. Ma saan elada ilma šokolaadita aga ei saa elada ilma parmesanita. Mulle tundub, et mu laps käib ka juba samadel radadel (hiljuti mainis, et lasteaias polnudki peedi peal parmesani …). Minu uus lemmiktoit pärineb ka tegelikult Anee menüüst ning me oleme seda viimase kuu aja jooksul ei-tea-mitu korda juba söönud.

Kuigi ei mina ega Anee pole seni olnud eriti suured brokoli fännid, siis järsku muutus kõik - ma ei tea, kas see on tingitud eriti maitsvatest mahebrokolitest või ikka sellest va parmesanist, millega kõik toidud maitsvaks saab muuta, aga just need kaks koos hakkasid meile maitsema eriti hästi, tibake soola ka lisaks. Tegin ühel päeval Aneele aurutatud brokolit (vaid ca 4-5 min aurupotis, et jääks krõmpsuv) ning puistasin peale veidi paremeani, et ta paremini sööks. Kui muidu näksib ta brokolit pikkade hammastega ning enamus jääb siiski järgi, siis sel päeval kadus taldrikult kogu brokoli ning palus veel juurdegi. Tegin siis juurde ja maitsesin ise ka, mis ime söök see täna välja tuli. Krõmpsuv brokoli ning soolane parmesan üheskoos maitsesid vapustavalt hästi. Nii ma neid brokoleid nüüd iga nädal koju toon.

8 kommentaari:

  1. Võluvalt lihtne.
    Täpselt samuti saab peagi teha sparglitega.
    Aga brokkoli puhul on jah oluline teda mitte lödiks keeta. Meil läheb õnneks brokkoli lastele ka hästi, eriti armastab seda Valter:)

    VastaKustuta
  2. Oi, spargleid tahaks. Mul eelmisel kevadel jäidki need kättesaamatuks, kuigi käisin korduvalt "jahil". Lumekiht õues tekitab aga ikka veel lootusetuse tunnet -see, et maapinnast midagi kasvama hakkaks, tundub ilmvõimatu...

    VastaKustuta
  3. Sparglijahile tasub minna keskturule Uus-Kongo talu perenaise juurde.
    Aga see brokkoli-parmesan kooslus on täiesti suurepärane. Mu lemmik pasta on ka brokkoliga, parmesan käib loomulikult peale ja lisaks veel anšoovis ja tšilli. Oi, kuidas hakkavad neelud käima (millega seoses tuleb meelde, et lõuna vist täna ununenud söömata :) )

    VastaKustuta
  4. Tuuli - just seal samas käisingi korduvalt sparglijahil - no ei olnud õnne. Küll olid otsas, küll oli ilm kehv nende korjamiseks...

    VastaKustuta
  5. Neid parmesani sorte nii tohutu palju, ikka otsin seda õiget...
    Millist Sina Aet soovitad?

    VastaKustuta
  6. Kasutan mitmeid erinevaid parmesani juuste - vahel Parmigiano Regianot (tootja Parmareggio), vahel Grada Padano't (tootja Isola Fresca), vahel ka ökokaubandusest parmesani, mille tootjat ega nime ma peast ei tea, vahel Valio Fortet. Hinnaklassid neil juustudel suhteliselt erinevad. Eks igaüks peab oma katsetuste käigus ise omale meelepärase ja sobiva hinnaga juustu leidma.

    VastaKustuta
  7. See parmesaniga brokoli tundub väga huvitav,teen täna järgi,lootes saada mahebrokoli :P

    VastaKustuta
  8. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta