neljapäev, 13. veebruar 2014

Praetud riis krabilihaga


Praetud riis krabilihaga on üks toit, mis hakkas mulle tohutult maitsema kolm aastat tagasi Tais käies. Sõin seda sageli isegi hommikusöögiks. Olen tahtnud midagi sarnast kodus ka teha, kuid pole seni Eesti kaubandusest krabiliha leidnud (siinkohal ei räägi ma "krabipulkadest"). Mulle meenusid taas krabiliha otsingud, kui viimasel toidublogijate kohtumisel Horisondi restorani eeloras krabiliha figureeris. Ja kuna toidublogijate seltskonnas on inimesed, kes sageli mõnda spetsiifilist toorainet taga ajavad ning sellest vaimustuvad, siis Kätrin teadis rääkida, et krabiliha leiab Marks&Spencerist konservina. Värsket krabiliha Eestis ilmselt ei kohta, aga asja ajab ära ka konserv, milles sees korralikud krabiliha tükid. Retsept pärineb väikeste mugandustega ühest Taist kaasatoodud kokaraamatust.


Vaja läheb (4-le):
3 dl jasmiiniriisi
meresoola
3 küüslauguküünt
tšillipipart (maitse järgi)
õli praadimiseks
2 muna
170 g krabiliha (1 konserv)
ca 15 vart rohelist sibulat
1 sl kalakastet
1 sl sojakastet
valget pipart
värskeid koriandrilehti
laimimahla


Keeda riis al dente ja kurna. Kuumuta (vokk)pann, lisa pannile õli ning peenelt hakitud küüslauk ja tšilli. Prae pidevalt segades umbes 1 minut. Lisa keedetud riis, löö lahti munad ning sega munad kuumal pannil riisi hulka. Kalla pannile konservi seest kurnatud krabiliha ning hakitud roheline sibul. Kuumuta vaid korraks. Maitsesta riis kalakastme (lisasoola pole vaja kuna nii kala- kui sojakaste on soolased), sojakastme, valge pipra ja laimimahlaga. Serveerimisel puista peale värskeid koriandrilehti.

Praetud riis krabilihaga. Tai. Märts 2011

9 kommentaari:

  1. Väga ahvatlev roog! Aga päris naljakas on see, et ma just tegin postituse, kus ma Kätrinit mainin:):):) Sain samuti temalt eelmisel kolmapäeval ühe hea soovituse ;-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui on ahvatlusi, anna aga järgi :)

      Kätrin omab järelikult väärt infot ja häid ideid. Ta peaks neist oma blogis ise sagedamini kirjutama :)

      Kustuta
  2. oi, põnev roog ja hea teada, kust krabiliha saab! Küsin veel, et mis marki soja- ja kalakastet kasutad?

    Annika

    VastaKustuta
  3. Kalakaste praegu Thai Choice oma. Kui Aasias käin, toon midagi sealt. Sojakaste Pearl River Bridge Superior Light Soy Sauce. Mõlemad saadaval tavakaubanduses.

    VastaKustuta
  4. Eestis on nüüd juba võimalik saada külmutatud krabi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oleks tänulik, kui mainiksid, kust saab külmutatud krabi.

      Kustuta
  5. Selline firma, nagu Crabit. Kodulehel Crabit.ee on praegu veel ainult kontaktinfo. Tel.nr. on miskipärast puudu. See on 5060882 ja Kristjan oskab kõigele vastata :)

    VastaKustuta
  6. Aasiapäraseks õhturoaks sobitus suurepäraselt. Tõeline maitseelamus, lihtne valmistada, naiselt sain kiita takkapihta :) Tänud, Aet.

    VastaKustuta