kolmapäev, 18. mai 2011

Mahlased rabarbri-maasikamuffinid

Retsept pärineb Pille raamatust Nami-Nami kokaraamat ning kannab seal nime maailma parimad rabarbrimuffinid. Nimi tundus paljutõotav ning vääris rabarbrihooajal järgi proovimist. Maasikaid algses retseptis polnud - need lisasin ise. Vähe tainast ja rohkelt täidist jätab muffinid tõesti mahlaseks; krõbe demerara suhkrust magus pealispind lisab ainult plusspunkte. Minule maitsesid need muffinid enim leigena.

Vaja läheb (12 tk):
2 muna
125 g rafineerimata roosuhkrut
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
150 g paksemat hapukoort (nt Nopri või Farmi topsis hapukoor)
50 g sulatatud võid
250 g tükeldatud rabarbrit
100 g tükeldatud maasikaid
suureteralist demerara suhkrut peale raputamiseks

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel. Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa rabarbritükid ja maasikad. Jaota tainas paberist muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Puista peale demerara suhkrut. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.

6 kommentaari:

  1. Tere Aet!

    Kui palju muffineid sellest taignast tuli?

    Mari-Liis

    VastaKustuta
  2. Tuli täpselt 12 muffinit ehk ühe muffinipanni täis. Lisasin täpsustuse ka retsepti juurde, aitäh tähelepanu juhtimast, Mari-Liis.

    VastaKustuta
  3. Tere Aet, Väga huvitav retsept.
    Kust sa saad ehtsat taluvõid?
    Kust on võimalik osta või tellida?

    Diana

    VastaKustuta
  4. Diana, ma kasutan küpsetistes enamasti Saaremaa võid. Seda sama võid määrin ka leivale. Kõige rohkem taluvõi, mida kasutanud olen, on Nopri või, aga selle maitse mulle ei meeldinud.

    VastaKustuta
  5. Tänan vastuse eest :)

    VastaKustuta
  6. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta