esmaspäev, 11. aprill 2011

Omlett juustu ja rohke rohelisega

Mulle meeldib omlett, kus on vähe muna, aga palju lisandeid. Muna on pigem sidusaine teistele komponentidele. Minu omletist ei saa kunagi puududa kuumuses sulanud juust, muidu pole see õige omlett. Ülejäänud lisandeid varieerin. Sel korral hakkisin kevadise värskuse tekitamiseks omleti sisse rohkelt värsket rohelist. Kodumaine roheline sibul on meil saadaval, kuid spinat tuleb praegu veel kaugemalt.

Vaja läheb:
oliiviõli praadimiseks
2 vabaltpeetava kana muna
ca 40 g Saare juustu
paras punt rohelist sibulat
paras punt noori spinatilehti
tükk paprikat
meresoola
purustatud musta pipart
tšillit või tšillihelbeid


Klopi munad lahti, maitsesta soola ja pipraga. Lõika paprikast õhukesed ribad ja tükelda või riivi juust. Lõika kääridega roheline sibul ja spinat tükkideks (ei pea olema väga peened). Sega hakitud komponendid lahtiklopitud munade hulka ning lisa maiste järgi tšillit või tšillihelbeid.
Kuumuta pann, nirista pannile oliiviõli ja kalla munasegu pannile. Prae omlett mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri kuumalt.

3 kommentaari:

  1. Omletti ümber pöörates kipub see reeglina väga lagunema ja kui pööran, siis tavaliselt lõppeb see ühe munapudrulaadse ollusega, seepärast ei julge kunagi omletti ümber pöörata. Tavaliselt küpsetan omletti tasasel tulel nii kaua kuni pealt poolt on ka taheneneud.

    Millist tehnikat sa kasutad, et omlett pöörates ühte tükki jääks?

    Täna proovin igatahes selle retsepti ära- tundub väga isuäratav olema! :)

    VastaKustuta
  2. Mina küpsetan omletti õhukese pannkoogipanniga. Antud kogus mahub ilusti pannile ära ning ümber keeramisel seisab ühes tükis. Pannilabidas on korralik lai ja ümber keerates tuleb muidugi kiireid liigutusi teha, sest kui muna pannilabida peale seisma jätta, vajub see kindlasti katki.
    Seega kiirust ja osavust on vaja :)

    VastaKustuta
  3. ohh, aitäh info eest! :)

    VastaKustuta