neljapäev, 11. aprill 2013

Feta juustu ja Beluga läätsedega salat


Kevadel ihkab hing salatit rohkem kui ühelgi teisel aastaajal. Minu salateid täiendavad enamasti juustud või kala, liha söön ma väga vähe. Tänane kevadiselt kerge salat - sinepine rukola ja redis miksituna süsimustade Beluga läätsede ja Feta juustuga.


Vaja läheb:
rukolat
redist
avokaadot
Beluga läätsesid (saadaval mahekauplustes)
Feta juustu

Kaste:
külmpressitud oliiviõli
vedelat mett või suhkruroosiirupit
sidrunimahla
Dijon'i sinepit
musta pipart

Esmalt tuleb keeta läätsed. Sel korral kasutasin salatitesse hästi passivaid süsimustasid Beluga läätsesid, mis on tugeva tekstuuriga ja ei lagune keetes laiali. Keetsin neid tegelikult ka vähem kui pakendil kirjas - 20 minuti asemel vaid ca 15 minutit - et jääksid al dente - nii sobib salatisse paremini; keemise ajal lisasin ka soola. Jahuta läätsed.

Aseta kaussi rukola lehed, viiluta redis ja avokaado. Puista salatile jahtunud ja keedetud Beluga läätsed ning tükelda Feta juust. Kastmeks sega kokku külmpressitud oliiviõli, suhkruroosiirup (või ka vedel mesi), sidrunimahl ja Dijon'i sinep. Õli, mahl ja mesi emulgeeruvad kõige kiiremini, kui panna kõik kastmekomponendid pisikesse purki, sulgeda selle kaas ning loksutada purki paarkümmend sekundit. Kalla kaste salatile ja purusta peale musta pipart. Soola pole vaja lisada, kuna Feta juust on soolane ja ka läätsed on maitsvamad, kui need soolaga keeta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar