esmaspäev, 21. juuni 2010

Kihiline suvemagustoit

Kui suvel aega napib või palavas köögis pikalt aega veeta ei taha, siis väga mõnusa suvemagustoidu saab valmis ka küpsetamata. Kohupiimakreemi, riivleiva, kirsimoosi ja värskete maasikatega kihilist magustoitu pakkus meile Toilas mu ema. Maitses nii hästi, et tuli tahtmine seda kodus kohe uuesti teha. Hapusid ja vesiseid Poola ja Hispaania päritolu maasikaid süües olin ma juba peaaegu kaotanud lootuse, et mu lemmikmari üldse hästi maitseda võiks. Lõpuks on siiski valmis kodumaised päikeseküpsed ja magusad maasikad - alles nüüd saab tõeline maasikanautimise hooaeg alata.







Vaja läheb:
riivleiba
võid
tumedat muscovado suhkrut
kaneeli
kohupiimakreemi (väga maitsvad ja puhtad on Pajumäe, Nopri ja Saida kohupiimakreemid)
(kirsi)moosi
maasikaid

Alustuseks prae riivleiba vähese võiga, lisa hulka tumedat muscovado suhkrut ning veidi kaneeli. Jahuta riivleib täielikult maha. Keetsin sel korral ise ka kirsimoosi (magustoidu sisse pannes peab see olema juba maha jahtunud), kuid magustoidus võib kasutada just enda maitse järgi ükskõik millist keedu- või toormoosi. Pane pokaalidesse kiht praetud riiveleiba, kiht kohupiimakreemi, kiht riivleiba, kiht moosi, uuesti kiht kohupiimakreemi, riivleiba ning peale maasikaid (miks mitte ka muid hooajalisi marju).

4 kommentaari:

  1. Kujutan ette, et see ilus dessert sobib ilusasse suvepäeva ideaalselt! Võis praetud riivleib tumeda suhkru ja kaneeliga juba ise ajas suu vett jooksma :)

    VastaKustuta
  2. Just-just. Ma juba mõtlen, et väntan rattaga poodi ja toon uue kohupiimakreemi :)

    VastaKustuta
  3. miks Esko kohupiim ei kõlba?

    VastaKustuta
  4. Ei ole maininud, et Esko kohupiim ei kõlba :) Pole seda ise maitsnud ja seega ei oska/julge ka soovitada.

    VastaKustuta