kolmapäev, 10. oktoober 2012

Kamatrühvlid


Mul on küpsetamises täielik madalseis. Kunagi küpsetasin pea igapäevaselt, viimasel ajal heal juhul korra kuus. Midagi magusat tahaks aga ikka - jäätis ja šokolaad lahendavad õnneks alati magusavajaduse. Vahelduseks poešokolaadile proovisin teha ise kamatrühvleid. Magusa osas kaalusin, kas panna sisse suhkrut (kartsin, et see ei sulandu massi) või valget šokolaadi - viimane tundus parem variant, kuna annab ka veidi teistsuguse maitsenüansi.

Vaja läheb:
200 g mascarponet
200 g valget šokolaadi
75 g kamajahu
25 g mandlilaaste
200-250 g mõrušokolaadi

Lase mascarponel toasoojuses veidi pehmeneda. Sulata vesivannil valge šokolaad. Šokolaad tuleb sulatada kindlasti vesivannil (potis kuum vesi ning poti kohal teine anum, kus sees šokolaad, mille sisse ei tohi omakorda vett sattuda), kuna šokolaadi liiga kuumas sulatades ei muutu see voolavalt vedelaks, vaid tõmbub pöördumatult tükki (max 45 kraadi). Kusjuures valge šokolaad vajab sulamiseks madalamat temperatuuri kui tume šokolaad. Sega sulanud valge šokolaadi hulka toasoe mascarpone, kamajahu ning mandlilaastud. Aseta trühvlisegu vähemalt tunniks külmkappi tahenema ning vormi seejärel massist pallikesed. Sulata vesivannil mõrušokolaad ning veereta pallikesi šokolaadis (tee neid 2-3 kaupa, mida jõuad kiiresti šokolaadist eemaldada, muidu kipuvad sulama). Soovi korral võid ajal, mil šokolaad veel trühvli peal pehme on, peale puistata midagi kaunistuseks (kookoshelbed, marjajahu, kuivatatud lilleõied, valge šokolaad vms). Pane trühvlid fooliumi peale tahenema ning seejärel taas külmkappi.

1 kommentaar: