
Põhi:
250 g Digestive küpsiseid
100 g võid
Täidis:
400 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
2 muna
1 sidruni riivitud koor
350 g vaarikaid
50 g valget šokolaadi
3 dl hapukoort
3 spl suhkrut
Kaunistuseks:
30 g valget šokolaadi
vaarikaid

Purustasin küpsised ja segasin need sulatatud võiga. Surusin segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Vahustasin omavahel toasooja toorjuustu, suhkru, munad ja sidrunikoore. Segasin hulka vaarikad ja valasin katte koogipõhjale. Küpsetasin kooki 175 kraadi juures 30-35 minutit. Kook pole veel valmis, nüüd tuleb pealmine kiht - esmalt sulatasin valge šokolaadi kuumaveevannil, seejärel segasin hapukoore hulka suhkru ja sulatatud valge šokolaadi. Määrisin ettevaatlikult koogile. Küpsetasin veel 15 minutit. Lasin koogil jahtuda ja üleöö külmas seista. Vahetult enne söömist kaunistasin valge šokolaadiga (tõmbasin juurviljakoorijaga õhukesi liistakaid).
Kooki sööma kutsusin loomulikult selle koogi asjatundja - Kaisa - sõime ja arutlesime… Esiteks on meil erineva suurusega koogivormid (mul väiksem), seetõttu oli koogipõhi liiga paks, põhja pealmine kiht oli ka liiga niiske. Ma pole enda jaoks välja nuputanud, kuidas Digestive küpsistest koogipõhi kindlasti krõmpsuv jääks, kord õnnestub hästi, kord mitte. Aga jättes siiski kõrvale liiga paksu ja osaliselt liiga niiske põhja, oli kook päris maitsev ning tasub järgiproovimist.
Väga mõnus kook:)
VastaKustutaMina kasutan digestive põhja eelküpsetust u 7 min. Minul see toimib:)
Olen varasemates küpsisepõhjaga kookides samuti põhja eelküpsetanud, kuid tulemus on ikka kõikuv. Kas küpsiste peenestusaste võib rolli mängida?
VastaKustutaVõimalik. Mina kasutan tavaliselt köögikombaini, lihtsam ja tulemus ühtlasem.
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaMinul oli kook 20 cm läbimõõduga vormis.
Kustuta