
Vaja läheb (3-4 le):
5-6 paprikat
400 g segahakkliha
paar peotäit spinatit
suur peotäis peterselli
2 riivitud porgandit
4 küüslauguküünt
päikesekuivatatud tomateid
oliiviõli
1 mugulsibul
meresoola
jahvatatud paprikapulbrit
piprasegu
ca 1 cm tšillipipart
125 g mozzarellat

Pese paprikad ning lõika neilt kaas maha; eemalda seest seemned, kuid jäta varrega kaas alles, et sellega hiljem täidis katta. Prae kergelt hakkliha, lisa pannile järjest veidi oliiviõli, tükkideks lõigutud sibul ja küüslauk, riivitud porgand, päikesekuivatatud tomatid, hakitud petesell, spinat ja tšillipipar, tunde järgi soola ning piprasegu. Täida paprikad poolenisti praetud hakklihaseguga, pane igaühele keskele maitse järgi mozzarellajuustu ning lisa hakklihasegu kuni paprikate täitumiseni, soovi korral võid viimase kihi samuti mozzarellaga katta; pane paprikatele kaas peale ning tõsta need püstiselt kaanega suletavasse ahjupotti/panni tihedalt üksteise kõrvale, et need pikali ei kukuks. Vala ahjupoti põhja veidi kuuma vett (ca 2 dl), et paprikad kinni ei kõrbeks ning saaks auru sees haududa. Sule pott pealt kaanega ning küpseta täidetud paprikaid 220-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar