
Vaja läheb:
põldsalatit
keedetud peeti
pressitud küüslauku või küüslaugusoola
tüümiani
rosmariini
oreganot
seesamiõli
palsamiäädikat
paremsani
Asetan kaussi salatilehed. Keedetud, kuid külma, peedi lõikan ratasteks ja tõstan salatilehtedele; selles salatis peavad kindlasti suured lõigud olema, riivitud peet ei sobi, kuna muudab täielikult salati maitset ja olemust. Peale puistan kas pressitud küüslauku (täna tegin küüslaugusoolaga, kuna ei tahtnud värsket küüslauku süüa), tüümiani, rosmariini, oreganot. Seejärel tilgutan peale palsamiäädikat ning niristan veel seesamiõli, mütsiks panen suure kuhja jämedalt riivitud parmesani. Valmib kiiresti (muidugi, kui on olemas keedetud peet) ning maitseb hästi - peedi ja parmesani kooslus on fantastiline.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar