
Vaja läheb (3-le):
250 g (spirulina)pastat
ca 200-300 g lõhefileed
värsket tilli
värsket peterselli
ca 25-30 rohelist terapipart (purustamata)
sidrunimahla
Kaste:
250 ml vahukoort
peotäis parmesani
kaks munakollast
meresoola

Kooresed pastad valmivad tõsiselt kiiresti, üldjuhul kulub toiduvalmistamiseks vaid 15-20 minutit. Alustasin pastale vee keema panemisega ning samal ajal lõikusin tilli ja peterselli peenikeseks. Seejärel tükeldasin lõhefilee (ilma nahata ikka) kuubikuteks. Segasin valmis pastakastme - kloppisin munakollased, lisasin vahukoort, parmesani ja soola ning panin sinna sisse ka ca 10-ks minutiks ligunema rohelised terapiprad. Roheline terapipar pole nii vänge kui must pipar, samuti on roheline terapipar tunduvalt pehmem kui must pipar - sellele piisabki vaid kümnekonnast minutist niisutamisest, siis sobib pipar juba väga hästi söömiseks. Vahetult enne pasta valmimist praadisin lõhefileekuubikud, millele lisasin soola, tilli, peterselli ning veidi sidrunimahla. Kui spirulinapasta on kuivalt musta värvi, siis keetes muutub see sügavroheliseks; igatahes on seda hea kasutada, kui on söögile vaja värviga efekti luua ning muidugi pole vähemoluline spirulina kasulikkus. Kurnasin pasta ning panin selle pannile lõhe juurde, segasin kõik läbi ning kohe läks peale ka koorene kaste. Nagu ikka kooreste pastade puhul, ei tohi seda kastet kaua kuumutada, korraks vaid läbi segada ning juba ongi roog valmis söömiseks. Pasta peab jääma siidjalt kreemine. Peale puistasin murulauku ning kõrvale sõin kaurulaugusalatit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar