
Selleks toiduks sain inspiratsiooni Haapsalu Kuursaalist (külm rostbiif ja seened). Muu mõtlesin ise juurde vastavalt kodus leiduvatele komponentidele. Rostbiifi tegin valmis ühel õhtul ning sõin seda järgmisel päeval külmana. Kuna kasutasin salatis imeõhukesi viile külmast rostbiifist, siis valisin selle tegemiseks veise sisefilee (kondiga ja rasvasemad tükid sobivad rohkem kuuma prae valmistamiseks).
Rostbiif (Roast beef):
veiseliha (nt sise- või välisfilee)
meresoola
musta pipart
rohelist pipart
roseepipart
punt rosmariini
oliiviõli

Salat:
punt rukolat
paar sõrmejämedust porgandit
extra virgin oliiviõli
tumedat palsamiäädikat
meresoola
purustatud musta pipart
kukeseeni (kergelt võiga praetud)
majoneesi (tegin ise)
õhukesi rostbiifi lõike

Prae kukeseeni kergelt võiga, lisa veidi soola ning lase seentel maha jahtuda. Sega jahtunud kukeseened vähese majoneesiga (majoneesi tegin ise, võtsin lihtsalt ühe lusikatäie majoneesi Caesari salati kastmesse minevast osast; vaata õpetust siit). Lõika külmast rostbiifist õhukesed viilud ning keera nende sisse majoneesiga kukeseened. Pane segamiskaussi rukolat ning koori porgandist juurviljakoorijaga peenikesed laastud - nirista peale oliiviõli, veidi balsamicot ja tsipa soola - sega salat läbi ning tõsta taldrikusse. Tõsta salatipadjale kukeseentega täidetud rostbiifi rullid ja purusta peale musta pipart. Mõnus suveeine.
edirne
VastaKustutatrabzon
adana
yozgat
EU2M