
Vaja läheb:
110 g võid
90 g rafineerimata roosuhkrut
2 dl kaerakliisid
1 dl täistera nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
150 g Brasiilia pähkleid (ehk parapähkleid)
45 g valget šokolaadi
25 g mõrušokolaadi
1 muna
Lasin võil toasoojuses pehmeneda ning segasin selle suhkruga. Hakkisin nii valge- kui mõrušokolaadi (kasutasin Kalevi valget šokolaadi ja Kalevi 72%-st mõrušokolaadi) ning purustasin Brasiilia pähklid, kõigist neist kolmest komponendist jätsin erineva suurusega tükid. Segasin nisujahu sisse küpsetuspulbri ja kaerakliid, lisasin ka hakitud šokolaadi ja pähklid ning kallasin selle või-suhkrusegu hulka. Segasin küpsisemassi läbi ning viimasena segasin tainasse ühe muna. Panin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile supilusikasuurused pätsikesed ning küpsetasin küpsiseid 210-kraadises ahjus ca 15 minutit - kuni küpsised muutusid pealt kuldseks. Küpsised on parimad söömiseks jahtununa, kuid just küpsetamisega samal päeval.
Tere! Sattusin mõned päevad tagasi lugema Teie blogi ja see on esimene retsept, mida proovisin. Küpsised tulid ülimaitsvad ja maitsesid nii mehele kui lastele. Kindlasti teen neid veel kordi ja kordi, sest üha vähem satub meie pere toidulauale poe maiustusi. Tervislik toitumine hakkab endal juba hobiks saama. Aitäh toreda ettevõtmise (blogi) eest!
VastaKustutaVäga rõõmustav kuulda, et küpsised maitsesid. Kindlasti leiad siit blogist veel hulganisti tervislikke ja maitsvaid retsepte. Edu katsetamisel!
VastaKustuta