Järgnev retsept pärineb mu emalt, kes sellist salatit algselt tegema hakkas. Algul proovisin pikkade hammastega, kuna pelgasin just seda külma kartulit seal salatis, kuid siis sain aru, et mu hirmud on asjatud ja külm kartul salati sees pole üldsegi mitte halb. Aneele maitseb see salat ka, aga endale omaselt sööb ta kõik komponendid järgemööda salatist välja. Nüüd teen sellist salatit kodus ka ise. Küüslauku tuleb panna nii, et ikka on tunda, siis on salat eriti maitsev.

Eelnevalt valmista ette:
keeda koorega kartul ja jahuta
küpseta sea sisefilee soola, pipra ja õliga ajus ja jahuta
Salatiks läheb vaja tükeldada:
kartul
sea sisefilee (lisa sool, pipar ja õli)
tomat
paprika
kurk
Kaste:
peenelt hakitud küüslauku (piisavalt - et ikka maitset tunda oleks)
mahedamaitselist õli nt seesami-, päevalille või rapsiõli
sojakastet
näpuotsaga rafineerimata roosuhkrut
purustatud musta pipart

Salati jaoks läheb vaja keedetud, kuid külma kartulit, samuti küpsetatud liha, mis on maha jahtunud. Need võib ette valmistada juba eelneval päeval. Keeda koorega kartul ja jahuta maha. Mulju sea sisefilee soola ja pipraga kokku ning nirista peale oliiviõli. Küpseta liha 200-kraadises ahjus olenevalt lihatüki suurusest ca 20-30 minutit. Jahuta liha.
Tükelda kartul, liha, paprika ja kurk pikkadeks seibideks, laota kihtidena taldrikule. Kui kasutad kirsstomatit, lõika need pooleks (suurem tomat lõika sektoriteks), lisa salatile. Kastme jaoks haki peenelt küüslauk, lisa õli ja veidi sojakastet (sel juhul soola pole vaja) ning suhkrut; kalla kaste salatile. Purusta salatile peale musta pipart.
Mmm...just sõin õhtuks sama. Toilast olid kõik komponendid kaasas:) Aga kasutasin oliiviõli ja see oli jah natuke liiga tugeva maitsega selle salati jaoks, st kaste ei tulnud päris see õige. Toilas vist on kreekapähkliõliga olnud. Mida sa ise kasutasid?
VastaKustutaMina tegin eelmisel nädalal seesamiõliga. Emme teeb aga Kreeka pähkli õliga.
VastaKustuta