Nägin, et turul müüdi baklažaane ning ostsin ühe ka endale - tahtsin sellest teha Kreeka Moussakat, mis mul kunagi allergiadieedi pärast Kreekas proovimata jäi. Retsepti leidsin Selverist ning olen selle järgi Moussakat ka varem kodus teinud.
Vaja läheb (2,5 sööjat):
1 suurem baklažaan
pool väikese sidruni mahlast
soola
pipart
oliiviõli
200 g veisehakkliha
1 suur sibul
1 suur tomat
4 spl tomatipüreed
näpuotsaga kaneeli
ca 15 kirsstomatit
Bechamel-kaste:
ca 20 g võid
2 spl nisujahu
2,5 dl piima
1/4 purustatud muskaatpähklit
ca 75 g riivitud juustu
Pesin ja lõikasin baklažaani umbes 1 cm paksusteks viiludeks; praadisin baklažaaniviile oliiviõlis mõlemalt poolelt vaid mõne hetke. Tõstsin baklažaaniviilud lamedasse ahjuvormi ning puistasin peale veidi soola ja pipart ning niristasin sidrunimahla. Hakkisin ühe suure tomati kuubikuteks; praegu on poes täiesti saadaval Intsu talu ilma taimekaitsevahenditeta kasvatatud tomatid, ma küll ei saa aru, kuidas nad nii suureks kasvavad, aga ju siis on mingi selline hea sort. Tükeldasin ka sibula ning praadisin sibulat oliiviõlis kuni klaasjaks muutumiseni, seejärel lisasin veisehakkliha ning segasin läbi, kuni punasus kadus - lõpuks panin pannile hakitud tomatid ja tomatipüree, lisasin ka tunde järgi soola ja pipart ning lasin ca 15 minutit madalal kuumusel haududa. Keetsin samal ajal valmis bechamel-kastme - selleks sulatasin potis või ning lisasin vaikselt nisujahu, ise samal ajal vispliga segades, kohe valasin peale ka piima ning segasin ikka vispliga, et kastmesse tükke ei jääks. Lasin korraks kuumeneda, seejärel lisain kastmesse juustu ning purustatud muskaatpähkli. Kallasin hakkliha baklažaanidele peale ning panin veel hakklihale poolitatud kirsstomateid, viimasena kallasin üle bechamel-kastmega ning panin pooleks tunniks 200 kraadiga ahju. Väga maitsev roog; sobib hästi söömiseks koos rukola salatiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar