reede, 4. oktoober 2013

Pekaanipähklikattega õunakook


Selle aasta uutmoodi õunakoogiavastus tuleb Soomest vanaema juurest. Pekaanipähklikattega õunakooki pakkus ta meile, kui tal viimati külas käisime. Tavaliselt on vanadel inimestel oma kindlad retseptid, mida nad on aastakümneid teinud ja millele nad on kindlaks jäänud. Eks ole minu vanaemalgi omi kindlaid toite, mida ta iga kord pakub - nagu nt kõigi lemmik rullbiskviit, mida keegi teine ei suuda nii õhulisena teha. Aga väga sageli katsetab ta ka uusi retsepte. Selle õunakoogi retsepti kirjutasin kohe üles ja tegin ise ka kodus.


Põhi:
ca 400 g (3-4 tk) hapusi õunu
2 sl sidrunimahla
150 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
1 tl sidrunikoort
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima

Kate:
125 g pekaanipähkleid
3/4 dl nisujahu
1/2 dl fariinisuhkrut
25 g võid

Tükeldada õunad ja vala sidrunimahlaga üle. Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Lisa sidrunikoored. Sega jahu ja küpsetuspulber ning sõelu tainasse. Lisa piim. Viimasena sega tainasse õunad.
Katte jaoks haki pekaanipähklid kombainis, lisa või, jahu ja suhkur, jahvata ühtlane mass. Kook mahub nii 24 kui 26 cm lahtikäivasse vormi. Vala tainas küpsetusvormi ning puista peale pekaanipähkli kiht. Küpseta 175 kraadi 50-55 min.

4 kommentaari:

  1. Hea kodune kook. Pekaanipähklid asendasin kreeka pähklitega. Sisult meenutab Kanada õunakooki, pähklikate on mõnusalt krõmpsuv. Aitäh toreda retsepti eest!

    VastaKustuta
  2. Muhu Leiba müüakse Tallinnas NOP pood-kohvikus!

    VastaKustuta
  3. Väga mõnus kook. Ahjus küpsetamise aeg tuleb veel paika timmida. Ahjud on erinevad ja minul jäi 55 minutiga kook keskelt väga tooreks. siis küpsetasin veel 20 minutit otsa ja siis sai keskmine osa enam-vähem. Hommikuks tahkus külmkapis ära. pealt muutus jahu osa pähklipurust jälle pruuniks. Nii et minu ahjus vist peaks kooki 1h ja 10 minutit küpsetama. Nii kahju, et sa Aet, enam retsepte ei postita. Sul on väga omanäoliste retseptidega blogi. Elust enesest kogutud retseptid, mitte netiavarustest teiste riikide blogijatelt pätsatud retseptid. Lisaks on su retseptid väga tervislikud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh nii südamliku kommentaari eest. Aktiivselt jah enam ei postita, aga see, mis siin umbes 10 aasta jooksul on kokku kogutud, on kõik vabalt kasutamiseks ja katsetamiseks.

      Kustuta