esmaspäev, 24. august 2009

Täidetud paprikad

Täidetud paprikad on üks huvitav toit, millesse võib loovuse piires sisse panna igasugust aias kasvavat kraami, valesti ei saa siin midagi minna, ka koguste mõttes. Mina teen neid iga kord veidi erinevaid, peamine on, et oleks olemas meelepärane hakkliha ja paprikad ise, ülejäänu panen sisse vastavalt sellele, mis parasjagu kodus on. Küll aga pole ma kunagi teinud traditsioonilisi riisi-hakklihatäidisega paprikaid, kuna minu jaoks on riis ja hakkliha koos veidi liiast. Mulle meeldib hakkliha juurde segada erinevad aed- ja juurvilju ning lisada paprikatesse ka mõnda juustu (parmesan või mozzarella). Vabalt valida on ka kaste, mille sees paprikad küpsevad - sobivad nii vahukoore kui veinikastmed, ka puljongikuubikust võib kastme valmistada; sel korral proovisin aga üldse ilma kastmeta - panin ahjupanni põhja vaid veidi vett ning ka paprikad eritasid ise oma mahla - etteruttavalt olgu öeldud, et see oli täitsa piisav ja sobis hästi. Sel korral valmisid allpool loetletud komponentidest väga maitsvad täidetud paprikad.

Vaja läheb (3-4 le):
5-6 paprikat
400 g segahakkliha
paar peotäit spinatit
suur peotäis peterselli
2 riivitud porgandit
4 küüslauguküünt
päikesekuivatatud tomateid
oliiviõli
1 mugulsibul
meresoola
jahvatatud paprikapulbrit
piprasegu
ca 1 cm tšillipipart
125 g mozzarellat


Pese paprikad ning lõika neilt kaas maha; eemalda seest seemned, kuid jäta varrega kaas alles, et sellega hiljem täidis katta. Prae kergelt hakkliha, lisa pannile järjest veidi oliiviõli, tükkideks lõigutud sibul ja küüslauk, riivitud porgand, päikesekuivatatud tomatid, hakitud petesell, spinat ja tšillipipar, tunde järgi soola ning piprasegu. Täida paprikad poolenisti praetud hakklihaseguga, pane igaühele keskele maitse järgi mozzarellajuustu ning lisa hakklihasegu kuni paprikate täitumiseni, soovi korral võid viimase kihi samuti mozzarellaga katta; pane paprikatele kaas peale ning tõsta need püstiselt kaanega suletavasse ahjupotti/panni tihedalt üksteise kõrvale, et need pikali ei kukuks. Vala ahjupoti põhja veidi kuuma vett (ca 2 dl), et paprikad kinni ei kõrbeks ning saaks auru sees haududa. Sule pott pealt kaanega ning küpseta täidetud paprikaid 220-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar