See kanasupp on koostisainete poolest selline lihtne ja eestipärane, mille koostisosad peaks kõigil kodus olemas olema, küll aga annab väikese kiiksu ja hoopis uue hingamise supile sellele lisatud tšilli, mis teeb supi erilisemaks. Tšillit tasub muidugi lisada alati enda taluvuse järgi.
Taaskord kasutan supi valmistamiseks Food Studio kanapuljongit, mis võimaldab maitsva supi valmis teha umbes poole tunniga, andmata samas järgi tooraine kvaliteedis. Eriti mõnus on supp selle aasta värskete porgandite ja kartulitega.
Vürtsikas kanasupp (3-le):
1 pakk (750 ml) Food Studio kanapuljongit
3 kartulit (ca 250 g)
3 porgandit (ca 250 g)
1 varsselleri vars
2 küüslauguküünt
jupp värsket tšillit või tšillihelbeid (taluvuse järgi)
1 kanafilee (ca 200 g)
veidi õli praadimiseks
tilli peale puistamiseks
Koori kartulid ja porgandid ning haki suupärasteks tükkideks, samuti haki varsseller ja küüslauk. Lõika kanafilee õhukesteks viiludeks või ribadeks.
Kalla puljong potti ja lase keema tõusta. Samal ajal prae vähese õliga pannil tükeldatud kanafilee (pruunistada pole vaja) ning maitsesta see soola ja pipraga. Eemalda kanafilee pannilt ning pane pannile viilutatud porgandid, varsseller ja küüslauk, vajadusel lisa veidi õli juurde ja maitsesta segu tšilliga (võib kasutada kas tšillihelbeid või värsket tšillit). Prae pidevalt segades umbes 3 minutit.
Selleks ajaks peaks olema puljong keema tõusnud. Nüüd lisa puljongisse kartulid ning köögiviljad pannilt ja ka eelnevalt praetud kanafilee tükid. Keeda suppi keskmisel kuumusel, kuni kartul on valmis. Serveeri suppi värske tilliga.
Postitus valmis koostöös Food Studio puljongitega.