tag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post6621723636724434743..comments2024-03-27T18:50:55.471+02:00Comments on Aet köögis: VõiküpsisedAet Trisberghttp://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-12734357973037979842013-01-14T15:39:35.929+02:002013-01-14T15:39:35.929+02:00Rõõm kuulda, Mari, et postitus positiivseid emotsi...Rõõm kuulda, Mari, et postitus positiivseid emotsioone tekitas. Tõrujahu pole seni ise proovinud, kuigi katsetan sageli erinevate jahudega küpsetada. Tänud retsepti eest, äkki kunagi läheb vaja.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-55381524383401098572013-01-12T15:34:58.958+02:002013-01-12T15:34:58.958+02:00Esmalt: aitäh nii meeldiva blogi kirjutiste eest!
...Esmalt: aitäh nii meeldiva blogi kirjutiste eest!<br />Erinevte jahudega ja juurviljade-köögiviljadega mängimine on viimasel ajal mullegi hobiks saanud. Üks eriti omapärane jahu, mille saamiseks tuli juba sügisel tegutseda, on tammetõrujahu.<br />Kasutan seda tõrutordis (retsept on emalt saadud ei-tea-kust üleskirjutis vanadest aegadest): 10 muna, 10sl suhkrut, 5sl tõrujahu ja -tükke, 1tl küpsetuspulbrit. Lahtiklopitud munakollasele lisasin jahu, küpsetuspulbri ja viimaks vahustatud munavalge. Saadud vedela taigna valasin vormi ja küpsetasin 175 kraadi juures u 20 minutit. Maitse jäi pähkline ja meeldis nii lastele kui suurtele.<br />Lapsed muidugi olid veel sügismälestuste uimas ja vaimustus kunagisest tõrukorjamisest ning vanaema juures puupliidil tõrude kuivatamisest tegi neile ilmselt niigi hea tordi veel paremaks.<br />MariAnonymousnoreply@blogger.com