tag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post6308144772280783130..comments2024-03-27T18:50:55.471+02:00Comments on Aet köögis: Kogu tõde sinkidestAet Trisberghttp://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-35940959526010365722015-03-31T16:27:37.043+03:002015-03-31T16:27:37.043+03:00et ma nüüd päris täpselt ei saanud aru.... kas sii...et ma nüüd päris täpselt ei saanud aru.... kas siis kõige liikuvamad on loomadel jalad?? ehk siis siga pool päevast kaela ei liiguta`? viitan välisfileele.... või mistähendab esialgses artiklis välja toodud vähekvaliteetne liha? <br />sisefille hind on selline.... sest seda on vähe.... <br />kuna ma pean mahetalu võrumaal..... plaanin hakata valmistama nö puhast sinki.... <br />või söövad madalama klassiinimesed madalama kvaliteediga liha? ehk siis sinupoolt viidatud kintsud jms.... <br />aitäh....<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-37018493779927279142012-03-08T21:23:10.733+02:002012-03-08T21:23:10.733+02:00Võibolla on see vale koht, aga palun, kas keegi an...Võibolla on see vale koht, aga palun, kas keegi annaks naatriumglutamaadi keemilise valemi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-72935035442424364592012-02-15T22:52:55.180+02:002012-02-15T22:52:55.180+02:00Rõõm kuulda taas ühest mõttekaaslasest, kes on puh...Rõõm kuulda taas ühest mõttekaaslasest, kes on puhta toidu otsinguil ning proovib oma toitumist tervislikumaks muuta. See artikkel sinkidest on kirjutatud üle kahe aasta tagasi ning selle ajaga on olukord turul muutunud mõnevõrra paremuse poole. Kui konkreetselt lihatoodetest rääkida, siis on tootjad hakanud aru saama, et tarbijad loevad toodete koostist üha põhjalikumalt. Seetõttu on ilmunud turule päris mitmeid E 621-vabu tooteid ning see info on ka pakendil tihti ära toodud. Säilitusainevabu suurtootjate sinke-vorste pole aga veel kohanud. Kahjuks pole mul hetkel ka kindlat kohta, kust kellegi taluniku poolt suitsutatud korralikku ja lisaaineteta sinki osta, seega me praegu sinke ei söögi üldse.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-53060408535854196262012-02-13T17:25:02.577+02:002012-02-13T17:25:02.577+02:00Mul oli ääretult hea meel seda artiklit lugeda. Is...Mul oli ääretult hea meel seda artiklit lugeda. Ise oleme mehega viimasel ajal hakanud E-aineid uurima ja üldse kogu seda toiduteemat uurinud. On täiesti kohutav, millises teadmatuses me varem elasime. Miks mul hea meel seda artiklit lugeda oli, on sellepärast, et meid hakati juba hulludeks pidama, kui üritasime oma lähedastele rääkida E-ainete ohtikkusest ja sellest, millist mürki inimesed iga päev sisse söövad. On hea teada, et on ka teisi inimesi, kellel saranane mõttemeel. <br />Kavatseme aga igatahes asjasse veel rohkem süveneda. Püüan praegu teha tutvust erinevate ökopoodidega, olen isegi mõned tooted juba välja vahetanud. <br />Igal juhul, loodan, et ükskord laieneb see teadmine veelgi ja meiesuguseid inimesi tuleb aina juurde. Ehk tuleb ka aeg, mil keegi suudab midagi ette võtta :)Kristinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-46065923554161373752011-02-06T22:16:22.761+02:002011-02-06T22:16:22.761+02:00Olen suur kokandushuvile olnud juba teismeeast pea...Olen suur kokandushuvile olnud juba teismeeast peale. Toidublogid avastasin aga alles möödunud suve lõpus ja nüüd veedan neis ringi luusides liigagi palju aega. Minu suur tunnustus teile, toidublogijad! <br />Ja Sinule, Aet, suur aitäh terviseteemaliste postituste ja tervislike retseptide eest. Olen minagi üks neist, kes põhjalikult toote etikette uurib ja kui sinkidest rääkida, siis tõesti oli turul pikka aega selline toode nagu ülal Erru on maininud - Oskari Lihatööstuse naturaalne kaelakarbonaad küüslauguga (müüdi vaakumpakendis viilutatult 200 g pakkides), milles etiketi kohaselt peale sealiha, soola, pipra ja küüslaugu midagi polnud. Ka konsistentsilt ei meenutanud see tavapärast sinki, vaid pigem lihalõike. Igal juhul oli see meie pere lemmik. Kahjuks seda enam müügil ei ole. Selle asemel on lihtsalt naturaalne kaelakarbonaad, mis päris E-vaba enam pole, sest sellesse on lisatud antioksüdante E300 (askorbiinhape) ja E325 (naatriumlaktaat, mis on looduslik aine), kuid õnneks peaks need lisaained olemas tervisele ohutud. Säilitusaineid, nitriteid ega maitsetugevdajaid ei leidu õnneks ka selles uues tootes.<br />Viimase aja leid on ka minul see Rebaseonu sink, millest ülalgi juttu on olnud. Seda saab osta Kristiine keskusest (lett on neid liftide juures), aga ka talukaupade poest Krõõt. Koostisainete loetelus on neid märgitud vaid liha ja sool.Anunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-19403770403051826392010-12-26T16:40:34.412+02:002010-12-26T16:40:34.412+02:00R. - tõsi, ka enamus juuste sisaldavad säilitusain...R. - tõsi, ka enamus juuste sisaldavad säilitusaineid, neid mina ei osta; kuna leiab ka alternatiive. Nn leivajuustudest on Saaremaa juustud ilma säilitusaineteta, sisaldavad vaid tardainet E 509, mille kõrvalmõjusid ei teata. Samuti on sama koostisega soomlaste Oltermanni juust, mida ka meil müüakse ja mis mulle ka maitseb. Saaremaa juustude kvaliteet on küll veidi kõikuv. Nopri juustu söön ka - neil on nn võileivajuust ja ka parmesani-tüüpi juust väga ok kilohinnaga. Bio-märgiga parmesani (Itaalia oma), mille paarisajagrammine tükk maksab suurusjärk 85 kr, ostan põhiliselt vaid lapsele (talle maitseb ka väga paremsan). Mozzarellat suudetakse enamasti teha ilma lisaaineteta, mis on hea. Hallitusjuuste on ka ilma E-deta olemas.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-44466123052345393912010-12-24T14:03:36.351+02:002010-12-24T14:03:36.351+02:00Siis ongi hea vaadata, kas ja kuhu suunda see teem...Siis ongi hea vaadata, kas ja kuhu suunda see teema aastatega areneb. Ilgelt tüütu on muidugi pool tundi singi - või mõne muu toote leti ääres otsida, et äkki leian miskit, mis löga täis ei ole. Tihtipeale läheb isu juba ära. Sestap on hea, et me erinevates "osakondades" seiret teeme ja oma infot teistega jagame - meie all mõtlen inimesi, kes E-vaba toitu otsivad. Verivorstidest leidsin kaks sorti. Mulle maitsesid rohkem need peenikesed Maarja küla toetavad verivortid, mis ei sisaldanud E621. Nime ei mäleta ja kas seal ka miskit muud sees oli, ei mäleta, lihtsalt valisin selle,miles kõige vähem sodi sees.<br />Uskumatu, aga tavaline juustki sisaldab meil toredaid komponente. Oma sobramise tulemina leidsin pea et ainukesena Põltsamaa Eesti juustu, mis sisaldas ainult üht elementi ja minu uuringul pole see kahjulik. Aga uurimine juustuvallas jätkub.<br />Igal juhul edu meile.R.https://www.blogger.com/profile/05630469792848539667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-19215244931684099802010-12-23T12:57:38.405+02:002010-12-23T12:57:38.405+02:00R. - olen seda vorsti märganud. Ise küll vorsti ei...R. - olen seda vorsti märganud. Ise küll vorsti ei söö, aga mehele ostan vahel. Kirjutasin selle loo aasta aega tagasi ning sel ajal oli olukord turul täiesti teistsugune kui nüüd, aasta hiljem. Lihatootjad tunnevad survet ning liiguvad tarbija ootustega kaasa ja see on väga rõõmustav. <br />Samas kohtab ka tarbija lollitamist - otsisin poest verivorsti, mis ei sisaldaks ühtegi E-ainet - leidsin mitme tootja "säilitusainetevaba" kirjaga vorsti. Faktiliselt nad ei eksigi, toode on säilitusainetevaba, aga vorsti sees on ikka E 621 ehk naatriumglutamaat. Keskmisel tarbijal pole aga E-ainete klassifikatsioonist aimugi ning kui pakendil on kirjas "säilitusainetevaba", siis arvabki ta, et tegu puhta tootega.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-7361542206518131222010-12-23T12:44:38.593+02:002010-12-23T12:44:38.593+02:00Tere. Mina olen otsinud E-vaba suitsuvorsti. Lindp...Tere. Mina olen otsinud E-vaba suitsuvorsti. Lindpeti/Linnamäe täissuitsuvorst Tallinn on tõesti ainus selline. Koostisaines on kirjas, et maitse-lõhnaained. Ma kirjutasin Lindpetile, et asja uurida. Vastuseks tuli, et: "...E- ainete vaba täissuitsuvorst Tallinn on toodetud selliste maitse- ja lisaainetega (looduslikud vürtsid ja ekstraktid), millel ei ole E- märgistust. Vorsti tootmisel ei ole kasutatud E621 ega ka muid säilitus- ja värvaineid."<br />Vastajaks sealne kvaliteedijuht-tehnoloog. Kusjuures pole see vorst absoluutselt kallim kui teised temasarnased. Vähima E-arvuga vorsti olen leidnud veel sellise, kus sees ainult E 250 - Delikatess põdra ja sealiha omad, aga kui on valida absoluutselt puhas vorst, siis....ajeeee!R.https://www.blogger.com/profile/05630469792848539667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-53975441698195883812010-11-13T18:23:24.937+02:002010-11-13T18:23:24.937+02:00Anonüümne - rõõm kuulda, et oled siit blogist kasu...Anonüümne - rõõm kuulda, et oled siit blogist kasulikku infot saanud. Olen viimasel ajal kohanud juba müügil väiketalude toodangut (sinke, suitsulihasid), kus suure tõenäosusega pole midagi muud peale tavalise soola sees. Need tooted näevad välja pigem hallikad ja tihti suitsust süsimusta pealispinnaga. Müügil on need olnud laatadel ja vahel ka Nõmme turul teisaldatavates müügipunktides. <br />Suures kaubandusest olen leidnud Linnamäe lihatööstuse E-vaba suitsuvorsti, see info on suurelt ka pakendi peal kirjas, vist ongi selline vorsti nimi. Samas kahtlen ma, et see on täiesti E-vaba, kuna koostises on maitseained ja maitseainesegude sees on olemas automaatselt E621 ehk naatriumglutamaat. <br />Pakendatud toodetest olen E-vabana kohanud ka peekonilaadset "Viie päeva suitsuliha", viilutatud ja vaakumpakendis, tootjat hetkel ei mäleta.<br />Igal juhul on näha, et aastaga on muutused juba tasapisi hakanud toimuna ning kui sellest üha rohkem räägitakse ja tarbijad rohkem nõuavad, teevad ka tootjad pingutusi.<br />Põhjanaabrite kogemusest on näha, et glutamaadipaanika on sealt juba läbi käinud ning glutaamat toodetest suures osas kadunud. Loodame, et varsti ka Eestis. <br />Minu seisukoht on, et sinke ja vorste ei peaks tegelikult üldse sööma, aga see on juba selgelt äärmuslik. Eks igaüks ise otsustab.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-2269946300021146802010-11-11T23:25:12.134+02:002010-11-11T23:25:12.134+02:00Väga hea blogi :) Käisin ka ise täna Nõmme turul j...Väga hea blogi :) Käisin ka ise täna Nõmme turul ja ostsin mingist putkast (kus müüakse lahtisi oliive, juustuga täidetud pipraid ja muud gurmaanisööki) suitsusauna sinki. Müüa ütles et on puhas või kõige puhtsam, mis neil on.. Aga seda juttu lugedes tundub, et puhas ta ikka vast siis ei olnud.. Ostaks küll vahest hea meelega kallist, aga ehtsat ja puhast sinki.. viineritest, lihapallidest ja orstist olen juba tükk aega tagasi loobunud. Lihtsalt ei lähe enam kurgust alla - täielik mürgipomm ja sodi. Aga kui selgub, et sinke ka puhast tõesti kuskil ei saa, siis loobun ka singist. Seda ei pea ju sööma. Ilmas on veel olemas, munad, juustud, liha ja juurviljad :)<br /><br />Loodan, et pakun oma kehale edaspidi sellega paremat ja tervislikumat toitu, saavutan sellega hea enesetunde ja ei sure ka paarikümne aasta pärast vähki maha :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-60538860309638568802010-09-06T11:41:39.611+03:002010-09-06T11:41:39.611+03:00Olen sinkidest praktiliselt loobunud. Pole Rebaseo...Olen sinkidest praktiliselt loobunud. Pole Rebaseonu sinke veel ostnud. Otse tootjaga suhtlemine annab sageli kõige paremaid vastuseid.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-24210138607549791032010-09-05T20:58:06.811+03:002010-09-05T20:58:06.811+03:00Ja kuidas nende Rebaseonu sinkidega on kogemused? ...Ja kuidas nende Rebaseonu sinkidega on kogemused? ;)<br />Huvitaks väga Aeti arvamusAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-39404622060700254352010-07-11T19:04:02.919+03:002010-07-11T19:04:02.919+03:00Tänan info eest. Kui sinna satun, proovin ära.Tänan info eest. Kui sinna satun, proovin ära.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-23437436665473156192010-07-11T17:09:57.787+03:002010-07-11T17:09:57.787+03:00Tere! Annan teada veel toredama uudise, kui veel e...Tere! Annan teada veel toredama uudise, kui veel ei tea, et Kristiine keskuses Prisma ette on pandud lett, kus müüakse ilma lisaineteta tehtud mõnusat maasuitsusinki. See on tehtud ainult soolvee maitsestades ja kõik. Täna ostsin ja väga vaimustuses! :) Kilekotil ka peal aadress: www.rebaseonu.eeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-46899399540780456382010-03-28T10:22:12.759+03:002010-03-28T10:22:12.759+03:00Hei! Annan rõõmust juubeldades teada, et maitseain...Hei! Annan rõõmust juubeldades teada, et maitseainesegud ilma E621-ta on müüki saabunud! Solarises, juustu-külmleti ülemisel serval ilutsevad paraja suurusega plastmasspurgid, tootjaks Kuldna-nimeline firma, planeeritav koduleht www.kuldna.ee. Ja tootekood algab numbritega 474 - Eestis segatud! Purgil kirjas, et tehtud Soome tellimusel. Nii et saab küll ilma!Ussickehttps://www.blogger.com/profile/12291684215666182938noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-58994084584528232592010-03-28T05:06:17.161+03:002010-03-28T05:06:17.161+03:00Minu arust on selle singi-teemaga natuke üle pingu...Minu arust on selle singi-teemaga natuke üle pingutatud. Sink on ju ise oma olemuselt juba kahjulik fenoolide tõttu, mis suitsutamisel sinna sisse satuvad ja mis on tegelikult ka säilitusained (mürgid, mis ei lase bakteritel kasvada). Suitsutamine ongi ju säilitamise eesmärgil algselt mõeldud, mitte maitse pärast. Suitsutatud tooted pole nii ehk naa tervislikud, nii et ajada taga mingit glutamaati tundub väheke jabur. Ja isegi kui glutamaadist ja fenoolidest mööda vaadata, võiks tervisele mõeldes liha üldse nii vähe süüa, et isegi kui ta kubiseks lisaainetest, poleks sellest rohkem kahju kui poolest tunnist kesklinna õhus viibimisest. Väike tükk paar korda nädalas on raua- ja vitamiinihulludele piisav, aga selleks ei pea sinki sööma.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-27367616502605885262010-03-23T17:13:21.744+02:002010-03-23T17:13:21.744+02:00Andra - tore, et avastasid enda jaoks selle artikl...Andra - tore, et avastasid enda jaoks selle artikli. Teadliku tarbijana on alati lihtsam poes valikuid langetada. Sinu kirjad tootjatele on kindlasti neile märgid, et tarbijatel on uued soovid. Olen ka ise suhelnud mitme eri valdkondadest tootjaga, otsides oma küsimustele vastust, mida pakendilt tihti ei leia või on pakendiinfo puudulik. Kõige tüüpilisem näide on, et avaldatakse vaid osa tõest. Mina paranoiliselt oskan juba kahtlustada mida varjata võidakse, seega otsin tihti lisainfot. Siinkohal ei räägi ma vaid sinkidest ja viineritest (ei toitu ju me vaid neist) vaid igasugustest toodetest.<br /><br />Mind kurvastavad nt reklaamid, kus mainitaksegi poolikut tõde - millalgi reklaamiti Barni küpsiseid, mille reklaam loomulikult lapse tähelepanu äratas. Mainiti, et küpsised on säilitus- ja värvainetevabad, kuid see, et neis küpsistes on rida teistesse kategooriatesse kuuluvaid E-aineid, jäätakse mainimata. Inimene, kes E-ainete rägastikus ei orienteeru, arvab, et tegu on puhaste ja lapse jaoks heade küpsistega. Tegelikult ei ole.<br /><br />Sama lugu on Knorri (vedelate ja hõlpsasti kasutatavate) puljongikuubikutega, mis praegu nii tele-kui trükireklaamis jõudsalt vilksatavad. Inimesteni on jõudnud juba teadmine, et puljongikuubikud sisaldavad E-aineid ning neid ei tasuks kasutada. Kui aga suppi keetvast emast ja rõõmustavast lapsest reklaam väidab, et uued puljongikuubikud on vabad säilitus- ja sünteetilistest värvainetest, siis see oleks kui rõõmusõnum tarbijale. Ma olin kindel, et tegu on petukaubaga, naatriumglutamaat (mis ei ole ei säilitus-ega värvaine vaid on hoopis maitsetugevdaja) peab olema puljongikuubikute sees. Kontrollisin poes järgi - oli sees ja koostise nimekirja väga algul, ehk naatriumglutamaadi kogus puljongikuubiku sees on väga suur. Lisaks oli kirjas ka üks värvaine, aga kuna reklaamis välistati vaid sünteetilised värvained, siis usun, et nad olidki terminoloogiliselt korrektsed. Ja nii jäätakse mulje, et nüüd saab pereema lastele tervislikku suppi keeta - oma olemuselt on sellest valmistatud supp aga naatriumglutamaadis leotatud juurviljad. Kahju.<br /><br />Soovitan alati ise pakendid üle lugeda, inimesteni jõudev info on sageli puudulik. Kui ise kõiki kahjulikke E-aineid meelde jätta ei jõua, võib abi otsida pisikesest kahjulike E-ainete voldikust, mida Petrone Print koostöös Keskkonna Investeerimise Keskusega on välja andnud ja tasuta jagab.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-4469162970878921792010-03-23T15:55:47.088+02:002010-03-23T15:55:47.088+02:00Aitäh põhjaliku teemakäsitluse eest.
Ise kommentee...Aitäh põhjaliku teemakäsitluse eest.<br />Ise kommenteeriks veel nii palju Oskari lihatööstus teeb tõesti lisaainete vaba kaelakarbonaadi ja maitsestatud on see vaid soola ning küüslauguga. Lisaks on neil ka täesti puhas pekk müügil :)<br />Esitasin ka lihatootjatele eelmise aasta lõpus päringuid, et millised nende tooted on lisaainete vabad. Nii kui nii uurin ise ka, aga küsisin juba selle ideegagi, et tootjaid survestada, näidata tarbija huvi naturaalsete toodete vastu. <br />Saaremaa Lihatööstus näiteks vastas: <br />/.../Saaremaa Lihatööstus OÜ on spetsiaalselt lastele töötanud koostöös ühe Saksa<br />maitseainetööstusega välja viineri, mis on sünteetiliste säilitusainete vaba<br />ja selle toote nimi on "Laste võluviiner" ning jaekaubanduses on ta saadav<br />180 g vaakumpakendina.<br />Kuna sellised tooted on kõrgema lihasisaldusega ja ka naturaalsed<br />maitseained jt komponenid on tunduvalt kõrgema hinnaga, siis see toode ei<br />ole just kõige odavam turul ning võiks olla parema müügitulemiga. Loodame,<br />et see toode hakkab rohkem populaarsust koguma, mis näitaks, et selliste<br />toodete järele on suurem nõudlus, siis saame analoogseid tooteid rohkem ka<br />juurutada./../<br />Ma ise ei ole küll suurem asi viinerite tarbija, aga rõõmustas see vastus siiski. Liha osakaal oli ka kui õigesti mäletan, tootes 60% kanti. Nii et konteksti arvestades täitsa tegija :)<br /><br />Seda Elleni lugu oli väga sündantsoojendav lugeda. Tahaksin ka väga tema katsetatud puhastest toodetest osa saada, nii et reklaami laiemalt kui edasist infot saad.<br /><br />Aga Nõmme turul pani "vasakut kätt lõpus putka" oma uksed kinni ja asemele kolis/laienes Jaani siga. Kui keegi teab endise putkaelaniku tootjanime, siis tahaks ka väga teada ja nende tooteid kusagilt mujalt hankida. Käisin just spetsiaalselt nende sinkide pärast igal nädalal turgu külastamas.Andranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-54388913878604077802010-03-09T19:54:40.050+02:002010-03-09T19:54:40.050+02:00Ilmselt peaks ka jõepervel joomas käima hakkama, s...Ilmselt peaks ka jõepervel joomas käima hakkama, sest mul on tunne, et mu keha teeb ka kraanivee veemolekulil ja jõevee veemolekulil vahet :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-29505821940459195352010-03-09T19:51:44.125+02:002010-03-09T19:51:44.125+02:00Käisin ka Sigwarist läbi - sain kinnitust, et on n...Käisin ka Sigwarist läbi - sain kinnitust, et on needki singid nagu kõik teised - ikka lisaainetega.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-9022047866622994602010-03-09T19:41:36.995+02:002010-03-09T19:41:36.995+02:00Sigwari tooted ei ole puhtad. Nende kodulehel on i...Sigwari tooted ei ole puhtad. Nende kodulehel on info olemas, mida sisaldavadAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-59029549619963624602010-03-04T12:07:18.690+02:002010-03-04T12:07:18.690+02:00Fucs.
Olen ise töötanud lihatööstuses (nii "...Fucs.<br /><br />Olen ise töötanud lihatööstuses (nii "Nõuka" aegses kui vabariigi aegses) ja oma silmaga näinud lihatööstuse "muundumist" sotsialistlikust kapitalistlikuks. Aga see selleks.<br /><br />Siia sai kunagi postitatud GOST standardile vastavate "Nõuka" aja lihatoodete retsepte natuke.<br />http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?f=9&i=758769&t=755431<br /><br />Olge tervedAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-42679588297758188452010-02-26T15:35:47.344+02:002010-02-26T15:35:47.344+02:00Jah, lihamaitseained sisaldavadki kahjuks glutamaa...Jah, lihamaitseained sisaldavadki kahjuks glutamaati (uurin seda teemat seoses enda gluteenitalumatusega).<br /><br />Puhta singi otsinguid ei ole ma veel alustanud ja mõtlesin Herne tn poest alustada, aga nüüd on siis selge, et see pole mõistlik.<br />Sinki kui sellist olen nagunii tarbinud minimaalselt. Tahaks muidugi rohkem, kui saaks jamavaba toodet.<br />Eile jõudsin järeldusele, et ma pean ikka suitsuahju aeda püsti panema. Kardetavalt aga talvel (näiteks sellisel, nagu praegu käsil) seda vist kasutada ei saa.JJnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-85669383295123319902010-02-21T20:44:54.807+02:002010-02-21T20:44:54.807+02:00Kui singid näevad välja tahmast süsimusta kestaga ...Kui singid näevad välja tahmast süsimusta kestaga ja seest tugevate lihakiududega, siis võib tegu olla E-ainetest puhta singiga. Poesinkide välimusega korralikud singid ei saa olla puhtad. Eks astun sinna kunagi sisse ja teen juttu.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.com