tag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post6221845020239208066..comments2024-03-27T18:50:55.471+02:00Comments on Aet köögis: GranaatõunajäätisAet Trisberghttp://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-6912213891129483562010-02-23T12:33:34.439+02:002010-02-23T12:33:34.439+02:00Minulgi ebaõnnestus totaalselt see jäätis. Pressis...Minulgi ebaõnnestus totaalselt see jäätis. Pressisin mahla värsketest granaatõuntest kuid samuti jäi suulakke rasvakiht. Kohutavalt jõle oli ja kogu kupatus läks prügikasti.<br /><br />Ma ka imestan, et kuidas sama retsepti ja meetodeid kasutades ühel õnnestub kreemine jäätis saada ja minul selline rasvane mahla-käkk.Sirliizhttps://www.blogger.com/profile/02013302072330872038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-35913594276832880612010-02-20T23:12:22.102+02:002010-02-20T23:12:22.102+02:00Aet - ma teen jäätist alati Nopri vahukoorest, aga...Aet - ma teen jäätist alati Nopri vahukoorest, aga täna seda soovitada ei julge, tegin sellest päeval Pavlovale katteks vahukoore ja kuidagi teisiti ja veidralt maitses.Kirsikehttps://www.blogger.com/profile/13195497916742596442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-31098371592760895432010-02-20T22:49:00.752+02:002010-02-20T22:49:00.752+02:00Ma ei teinud küll granaatõunaga jäätist, vaid muu ...Ma ei teinud küll granaatõunaga jäätist, vaid muu täidisega sama vahukoorejäätist. Ja rasva maitse on ikka tunda küll. Aga imestada pole ju midagi, siiski 35% rasva seal sees. Palju korraga ei suutnud süüa, aga muidu see rasv suulaes mind niivõrd ei häirinudki :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-16887828188676008352010-02-20T12:24:06.788+02:002010-02-20T12:24:06.788+02:00Anonüümne - tore, et mainisid oma kogemust masinag...Anonüümne - tore, et mainisid oma kogemust masinaga granaatõunamahla valmistamisel - tean teinekord targem olla.<br /><br />Kirsike - mina kasutan alati Valio Alma vahukoort.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-31285456775309409482010-02-19T23:59:31.765+02:002010-02-19T23:59:31.765+02:00Mulle ka väga see jäätis maitseb! Teen selle retse...Mulle ka väga see jäätis maitseb! Teen selle retsepti järgi ka muid hapude mahlade/marjade jäätiseid, näiteks vaarikajäätist, püreestatud ilma suhkruta vaarikatest. Meie peres kõigile maitseb. Äkki see rasvamaitse asi sõltub kasutatavast vahukoorest?Kirsikehttps://www.blogger.com/profile/13195497916742596442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-62005345412885844292010-02-19T18:38:59.607+02:002010-02-19T18:38:59.607+02:00Mu mees proovis kord masinaga granaatõunamahla teh...Mu mees proovis kord masinaga granaatõunamahla teha, ei saanud hea, kuigi marjad olid suurepärased. Masin vigastab seemneid ja mahl tuleb kibe. Ju ikka käsitsi tuleb teha.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-46885207036871780872010-02-19T18:02:53.014+02:002010-02-19T18:02:53.014+02:00ka mina proovisin poemahlaga ja viskasin kogu kupa...ka mina proovisin poemahlaga ja viskasin kogu kupatuse minema, vastik oli, kahtlustasin kohe, et Nigella ilmselt teeb ainult värskest mahlast, ja nuputasin samuti, et kuidas ma granaatõunast mahla kätte saan, tänud kommenteerijatele, tervitades KatrinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-81249364369644535482010-02-19T17:39:22.081+02:002010-02-19T17:39:22.081+02:00No näed, Liis, minul jäi ka suu rasvaseks :) Miks ...No näed, Liis, minul jäi ka suu rasvaseks :) Miks mõnel jääb aga teistel mitte???Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-77362410188418734642010-02-19T17:38:12.842+02:002010-02-19T17:38:12.842+02:00Mina olen ka seda jäätist teinud ise pressitud mah...Mina olen ka seda jäätist teinud ise pressitud mahlast. Värv oli väga ilus ja maitse ka hea, ainut et ka minul jäi pärast suu rasvaseks ja see rikkus kahjuks muu hea ära.<br /><br />LiisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-23140925292668904722010-02-18T22:40:14.185+02:002010-02-18T22:40:14.185+02:00Huvitav, kuidas saavad kaks nagu samaväärset mahla...Huvitav, kuidas saavad kaks nagu samaväärset mahla nii erineda. Kuumutamine siis tõenäoliselt teeb selle granaatõunamahlaga midagi - värv ju ometi sellel tume-tume punane ja lisaaineid vähemalt pakile pole märgitud. Aga proovin selle jäätise kunagi ka naturaalse kuumutamata granaatõunamahlaga järgi.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-80350002321158717792010-02-18T22:11:22.962+02:002010-02-18T22:11:22.962+02:00minagi olen seda jäätist teinud: esimest korda 100...minagi olen seda jäätist teinud: esimest korda 100% -lise pakigranaatõunamahlaga ja siis pettumuse osaliseks saanuna granaatõunast pressitud mahlaga. Esimene oli nagu sulgi selline ebamäärase värvusega ollus, kusjuures mul oli ainuke maitse, mida ma seal tundsin, tuhksuhkru maitse:(<br />Pressitud mahlast õnnestus suurepärane jäätis saada.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-15220487581957959892010-02-18T18:27:38.714+02:002010-02-18T18:27:38.714+02:00Mul on õnneks punane põll :) Granaatõunaplekke ei ...Mul on õnneks punane põll :) Granaatõunaplekke ei saa teadaga kuidagi riietelt maha. Kunagi määrisin sellega ühe oma armsa roosa riideeseme jäädavalt ära.Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-66829965609713145372010-02-18T18:26:06.500+02:002010-02-18T18:26:06.500+02:00Ma kasutasin tavalist sidrunipressi. Lõikasin gran...Ma kasutasin tavalist sidrunipressi. Lõikasin granaatõuna pooleks ja siis muudkui keerutasin seal peal ja pressisin mahla välja. Soovitav on põll ette panna ja pestava seina lähedal seda teha ;)Pillehttps://www.blogger.com/profile/05817049547134774699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-4868388879032673342010-02-18T18:10:41.941+02:002010-02-18T18:10:41.941+02:00Ma nüüd mõtisklesin natuke. Kindlasti võis rolli m...Ma nüüd mõtisklesin natuke. Kindlasti võis rolli mängida ka see, et ma kaks komponenti vahetasin välja oma arust samalaadsete vastu. Kuidas üldse granaatõunast mahla pressitakse - köögikombaini mahlapressimismasinaga peaks vist saama…?<br /><br />Pille, Sinu granaatõunajäätis näeb küll imeline välja ja kui juba mitu inimest kordavad, et see on tegelikult väga maitsev jäätis, siis pean veenduma, et viga on siiski minu komponentide valikul. Samas olen ka ju varem teinud jäätisemasina abiga kuumutamata koorest jäätiseid ning nendel on see sama rasva-viga küljes. Kuumutatud koorest tehtud jäätistel ei jää kunagi seda tunnet suhu, nagu keegi oleks suulage hülgerasvaga määrinud :)<br /><br />Olen tähele pannud, et toidu valmistamisel ja selle õnnestumisel mängib väga suurt rolli ka emotsioon, millega toitu valmistatakse. Rõõmuga tehtud toit maitseb alati paremini. Ja mingil kummalisel kombel võib mõni toit vahel õnnestuda, vahel mitte - kasvõi nt see minu pohladega tosca kook, mis mul esimest korda tehes kerkis nii mis hirmus ja marjad püsisid sees ühtlaselt (nagu ka pildil näha), aga teistel kordadel on marjad põhja vajunud - ja seda on kinnitanud ka mitmed teised üritajad. Vahel lihtsalt ei oska kõike lahti seletada. <br /><br />Ei tea, kas peaks seda jäätist siis täpselt komponente järgides kordama. Jäätiseisu ju tuleb ikka peale ning poejäätised mulle enam ei maitse...Aet Trisberghttps://www.blogger.com/profile/07849747105258478588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-67379338136062877682010-02-18T15:43:39.942+02:002010-02-18T15:43:39.942+02:00Nõustun Pillega. Samuti retsepti läbi proovinud j...Nõustun Pillega. Samuti retsepti läbi proovinud ja paremat asja annab otsida - värske külluslik maitse ja fantastiliselt ilus roosa värv. <br />Peakski uuesti tegema....Liisihttps://www.blogger.com/profile/03223768473376378158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3289679923030498085.post-3918858191596984692010-02-18T15:07:23.193+02:002010-02-18T15:07:23.193+02:00No küll on need maitsed ikka erinevad! Tegin seda ...No küll on need maitsed ikka erinevad! Tegin seda Nigella granaatõunajäätist juba ammu ja maitses väga-väga! Mingit suulakke kleepuvat rasva ma ei mäleta.. (Tegin tuhksuhkruga). <br /><br />Kusjuures mina olen päris kindel, et värv oleneb sellest, kas kasutad värskeltpressitud mahla (mina kasutasin, vt väikest fotot siit: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=8004 ) või siis poemahla. Minu jäätis oli imekenat šerbetiroosat karva!!! Maitsevahe on ka üsna tuntav. Muidu joon granaatõunamahla meelasti, aga seda jäätist teen kindlasti värskest mahlast. Praegu on väga ilusaid punaseid vilju müügil, tasub küll ise pressida!Pillehttps://www.blogger.com/profile/05817049547134774699noreply@blogger.com