teisipäev, 5. jaanuar 2010

Miks mitte grillida ka talvel…

Midagi ekstreemset ja ebatavalist uude aastasse - miks mitte grillida liha - 10 kraadise pakasega õues. Renee on korduvalt talve jookusul maininud, et võiks rõdul liha grillida, paraku on ta tulnud selle peale tavaliselt pühapäeva õhtul koos poes käies, kui ökopolitsei valmismarinaadis liha osta ei luba ning ise marinaadi tehes tuleks vähemalt ööpäeva oodata. Ja esmaspäeva õhtul oleks pärast tööpäeva juba liiga hilja grillimiseks…
Vahepeal on olnud aga palju vabu päevi ning selle talvise grillimise me lõpuks ette võtsimegi. Käisime päeval paksu lume sees pikal matkal ning tulime seejärel koju grillima. Esmalt oli vaja rõdu meetrisest lumekihist vabastada ning suure vaevaga läks ka gaasigrill tööle. Grillimisega tegeles Renee, mina hakkisin toas salatit. Grillile läksid nii kana kintsulihad, mille retsept mul juba blogis olemas on, kui ka sea sisefilee, mille retsept tuleb alljärgnevalt. Paraku kadus liha laualt nii kiiresti, et lihast jäi pilt toas tegemata.

Vaja läheb:
sea sisefileed
keefiri
sidrunimahla
meresoola
purustatud musta pipart
küüslauku

Lõika sea sisefilee paksudeks viiludeks, puista peale soola ja pipart, vala sidrunimahla ning purusta küüslauku. Hõõru maitsed liha sisse ja vala marinaadiks peale keefir. Lase lihal üleöö külmkapis marinaadis seista. Aja lihatükid vardasse ning grilli. Grill-liha maitseb eriti hästi koos toorsalatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar