kolmapäev, 1. juuli 2009

Wok suvistest aedviljadest sea sisefileega

Suvel on aedviljad eriti maitseküllased ning just siis on õige aeg neid süüa palju ja sageli. Vitamiinid, vitamiinid, vitamiinid...ei väsi ma kordamast. Tegin ühe värvilise ja maitsva woktoidu.

Vaja läheb (kolmele):
ca 200 g sea sisefileed
1 suur punane paprika
pool porrut
ca 10 kollast aeduba
1 väike lillkapsas
1 väike suvikõrvits
3 noort sõrmejämedust porgandit
200 g bambusevõrseid

Kaste:
4 spl oliiviõli
1 spl Worcesteri kastet
1 spl sojakastet
1 spl vahtrasiirupit
ürdisegu
soola
musta pipart

Sea sisefilee tükeldasin peenikesteks viiludeks, aedviljad lõikasin meelepärasteks tükkideks. Lillkapsa, porgandi ning aedoad pistsin viieks minutis aurupotti eelküpsema, kuna need jäävad muidu wokkides liiga kõvad. Segasin klaasis kokku kastme - panin poole kogusest (2 spl) oliiviõli, Worcesteri kastet, sojakastet, vahtrasiirupit, soola, pipart ning ühte lemmikut vahemeremaadehõngulist ürdisegu. Esmalt wokkisin oliiviõlis (teine 2 spl) kergelt sealihaviilud; sea sisefilee on pehme ja kvaliteetne liha ning küpseb läbi väga kiiresti; hakkasin järjest lisama aedvilju, järjekord pole oluline, põhiline, et panni maha ei jahutaks ning korraga liiga suurt portsu ei paneks. Viimasena lisasin peale kastme ning segasin kõik aedviljad sellega kokku. Ruttu sööma!

4 kommentaari:

  1. Ma ei leidnud esimese hooga üles Sinu posti, kus kirjutasid Nõmme turul E-vaba liha ja singi otsimisest. Võibolla oled juba isegi selle kioski leidnud, aga Nõmmel Lambaliha + Liha ja lihatooted sildiga majakeses müüakse ehedat maasuitsusinki ja muidugi ka teisi lihatooteid, mis vastavad vist 100% kõikidele sinu nõudmistele :) Müüjad-mehed kinnitasid, et ei mingeid lisaaineid, ei mingeid süste, ei mingeid suurfarmi hormoone. Puhas Eestimaine liha omast suitsuahjust. Nende singitooted on küll nii superhead, et minul enam samuti poe singiletti asja pole :)

    VastaKustuta
  2. Just tulin praegu Nõmme turult, mitu kotitäit süüa kaasas :) See koht, kus mina Nõmme turult sinki ja liha ostmas käin, seal müüakse küll vaid sealiha, Rey lihatööstuse oma - ka nemad väidavad et kõik ilma E-deta. On siis veel mingi mahelihaputka kusagil? Ma lammast pole müügil näinud, kuigi olen kuulnud, et seda saab Nõmme turult. Suurpoodide singiletist käin ka pika kaarega mööda, enne ikka pidin Reneele sealt midagi tooma.

    VastaKustuta
  3. No jälle me ei kohtunud, kuigi olime samal ajal turul :)))
    See kiosk on, kui tulla sealt bussipeatuse poolsest väravast sisse, siis vasakut kätt kõigepealt on Sigwar lihaäri ja sellest edasi, kas järgmine või ülejärgmine, enne Lõheäri on lihakiosk, silt on peal, kuhu käsitsi kirjutatud - Lambaliha. Sealiha ja lihatooted -. Selline tagasihoidlik kiosk. Kindlasti mine järgmisel korral, väga sõbralikud poisid on kohapeal!

    VastaKustuta
  4. Tundub, et ma olen juba hakanud liiga sissekäidud trajektoori pidi liikuma seal Nõmme turul ning mida kohe ei avastanud, siis hiljem otsivalt ringi enam ei vaata. Aga teinekord võtan päikseprillid eest ja teen silmad lahti; astun sealt kindlasti läbi. Aitäh, Katz!

    VastaKustuta